Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Στο πλευρό των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα συντάσσεται η ΑΔΕΔΥ

Στο πλευρό των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα συντάσσεται η ΑΔΕΔΥ

Ενώνει τη δράση της η ΑΔΕΔΥ με αυτή των ιδιωτικών συνδικάτων και προαναγγέλλει τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις στα μέσα Μαρτίου. Πρώτος μισθός στα 1.200 ευρώ και εισαγωγή των βαρέων και ανθυγιεινών στη Δημόσιο οι στόχοι για το νέο μισθολόγιο.

71

Ενώνει τη δράση της η ΑΔΕΔΥ με αυτή των ιδιωτικών συνδικάτων και προαναγγέλλει τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις στα μέσα Μαρτίου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος τόνισε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα συντονισθούν στην απεργιακή δράση με τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα και θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που αναμένονται στα μέσα Μαρτίου.

Παράλληλα τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ επεξεργάζεται μια δικιά της ιδιαίτερη στρατηγική, που δίνει έμφαση στις διεκδικήσεις στην υγεία και την εκπαίδευση και αποβλέπει σε μια σταδιακή εξέλιξη των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, με σύνθημα «οι εξελίξεις είναι μπροστά – ο αγώνας διαρκής».

Βασικός σταθμός αυτής της πορείας θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το νέο μισθολόγιο που θα αρχίσουν τον επόμενο Μάιο, όπου η ΑΔΕΔΥ θα διεκδικήσει εισαγωγικό μισθό 1.200 ευρώ και την εισαγωγή των βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο.

Ο κ. Παπασπύρος έδωσε έμφαση σε πέντε βασικές εκτιμήσεις για την πορεία της ΑΔΕΔΥ στους επόμενους μήνες, που θα αποτελέσουν και άξονες των διεκδικήσεών της:

– Για την εργασία και την αμοιβή: Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ένταξη στο πιο ακραίο και σκληρό πλευρό του Συμφώνου Σταθερότητας» και για λαθεμένες επιλογές (απογραφή), που οδηγούν στη μεγαλύτερη ανισοκατανομή εισοδήματος στη χώρα μας σε όλη την ΕΕ.

– Για τη Δημόσια Διοίκηση: Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί την άμεση ολοκλήρωση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα με ουσιαστική αποδοχή και συναίνεση ως αναγκαία προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης.

– Για την κοινωνική ασφάλιση: Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι η κυβέρνηση ήδη διολισθαίνει προς την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη μεγαλύτερη απορρύθμιση και εργασιακή ευελιξία. Ιδιαίτερα αρνητικός ήταν ο κ. Παπασπύρος στο ζήτημα του διαλόγου για τα ιδιωτικά «επαγγελματικά ταμεία», δηλώνοντας ότι τα συνδικάτα δεν πρέπει να συμμετάσχουν σε τέτοια εγχειρήματα.

– Για την υγεία και την παιδεία ως δημόσια αγαθά: Ο κ. Παπασπύρος υπογράμμισε τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης της υγείας και της παιδείας ως δημόσιων αγαθών, υπογραμμίζοντας ότι στη χώρα μας το 44,5% των δαπανών για την υγεία καλύπτεται από τα ίδια τα νοικοκυριά (το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ των 25), ενώ οι δαπάνες για την παιδεία έχουν υποχωρήσει στο 3,58% του ΑΕΠ.

– Για την ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων στο Δημόσιο.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies