Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η δημοπρασία αντικειμένων της οικογένειας Κένεντι
Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τριήμερη δημοπρασία 600 αντικειμένων από πέντε σπίτια της οικογένειας του Τζον Κένεντι. Οι τιμές πώλησης είναι πέρα από κάθε προσδοκία ακόμη και για τα πιο ευτελή αντικείμενα, όπως ένα μπολ για τη ζάχαρη, που έφτασε τα 7.200 δολάρια.
38
Σε τιμή 20 φορές πάνω από την αναμενόμενη πωλήθηκε σε δημοπρασία η κουνιστή πολυθρόνα του Τζον Κένεντι, απόδειξη πως οτιδήποτε έχει να κάνει με τον δημοφιλή πρόεδρο των ΗΠΑ ακόμη προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον.
Η καρέκλα από ξύλο βελανιδιάς, που αγοράστηκε έναντι του ποσού των 96.000 δολαρίων, ήταν ένα από τα 600 αντικείμενα από τις πέντε οικίες της οικογένειας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, που πωλούνται σε τρίημερη δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, στον οίκο Sothebys.
Ακόμη και τα πιο ευτελή και καθημερινά αντικείμενα «έπιασαν» απίστευτα υψηλές τιμές, ακόμη και 70 φορές πάνω από την αναμενόμενη, εντυπωσιάζοντας τους διοργανωτές της δημοπρασίας, οι οποίοι δεν περίμεναν τόσο μεγάλη ανταπόκριση.
Για παράδειγμα, ένα μπολ για τη ζάχαρη, με αρχική τιμή 150 δολάρια, πωλήθηκε τελικά στην τιμή των 7.200 δολαρίων. Επίσης, μια κόκκινη μάλλινη κουβέρτα του προέδρου με το μονόγραμμά του πωλήθηκε για 18.000 δολάρια. Συνολικά στο τέλος της πρώτης ημέρας συγκεντρώθηκε το ποσό του 1,7 εκατ. δολαρίων.
«Σίγουρα εκπλαγήκαμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του οίκου, αποδίδοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον στη νοσταλγία που νιώθουν οι Αμερικανοί για τον Κένεντι και την εποχή του.
Την απόφαση να πωληθούν τα αντικείμενα και από τα πέντε σπίτια έλαβε η μοναδική ζωντανή απόγονός του, η κόρη του Καρολάιν. Η ίδια δήλωσε πως μετά το θάνατο του αδερφού της, το 1999, είχε στην κατοχή της περισσότερα σπίτια και αντικείμενα από όσα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και να ευχαριστηθεί κανείς.
Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε στο Ντάλας το Νοέμβριο του 1963, στον τρίτο χρόνο της προεδρικής θητείας του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για περίπτωση κινδύνου
- Καμίνια: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς και βελτίωση του δημόσιου χώρου από τον Δήμο Πειραιά
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
- ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Μητσοτάκης
- FIBA: Στη Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2031 (pic)
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442