Ο χωρισμός Πολιτείας – Εκκλησίας μπορεί να αρχίσει από σήμερα, εκτιμά ο Μ.Σταθόπουλος
Ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων Πολιτείας και Εκκλησίας μπορεί να ξεκινήσει και από σήμερα κιόλας, χωρίς καν τροποποίηση νόμου, δηλώνει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρωήν υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.
Ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων Πολιτείας και Εκκλησίας μπορεί να ξεκινήσει και από σήμερα, χωρίς καν τροποποίηση νόμου, δηλώνει στην Ελευθεροτυπία ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.
Όπως επισημαίνει ο κ. Σταθόπουλος, «σε πολλές περιπτώσεις η ανάμειξη της μίας πλευράς στις υποθέσεις της άλλης γίνεται στην πράξη χωρίς να την επιβάλλει κάποιος νόμος», όπως για παράδειγμα στους αγιασμούς κ.λπ. πολιτειακών εκδηλώσεων όπου συμμετέχουν ετερόθρησκοι ή μη θρησκευόμενοι.
Επίσης, «το 80% με 90% των ρυθμίσεων που διαμορφώνουν το σημερινό σύστημα των σχέσεων διαπλοκής Εκκλησίας – Πολιτείας είναι διάσπαρτες στην κοινή νομοθεσία, σε διατάγματα ή σε άλλες κανονιστικές πράξεις. Ελάχιστες, περίπου 10%, περιέχονται στο Σύνταγμα».
Ο κ. Σταθόπουλος εκτιμά ότι η συνταγματική αναθεώρηση των διατάξεων αυτών δεν είναι άμεσα πιθανή και σημειώνει ότι «ρεαλιστικότερο είναι ο χωρισμός να γίνει σταδιακά, με λύση επιμέρους προβλημάτων που δημιουργεί η ανάμειξη αρμοδιοτήτων».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.