
Σύσταση Διεθνούς Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας αποφάσισαν 50 χώρες
Την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας αποφάσισαν εκπρόσωποι 50 χωρών στη διάρκεια της Διάσκεψης του Ριάντ, την Τρίτη. Πάντως, δεν διευκρινίστηκαν ο ακριβής ρόλος του Κέντρου, η χρηματοδότηση και η έδρα του.
53
Με την ανακοίνωση της ίδρυσης Διεθνούς Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης για την τρομοκρατία που διεξήχθη με την παρουσία εκπροσώπων 50 χωρών στο Ριάντ, την Τρίτη.
Όπως αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων, που τιτλοφορήθηκε «Διακήρυξη του Ριάντ», οι 50 χώρες «υποστηρίζουν και εγκρίνουν την πρόταση του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου για τον Αγώνα κατά της Τρομοκρατίας».Όπως αναφέρει το Reuters, στόχος της σύστασης του Κέντρου είναι «η ανταλλαγή πληροφοριών για την αποφυγή τρομοκρατικών επιθέσεων σε πραγματικό χρόνο».
Πάντως, δεν διευκρινίστηκαν ο ακριβής ρόλος του Κέντρου, η χρηματοδότηση και η έδρα του. Διπλωμάτες ανέφεραν ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή που θα αναλάβει να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα αυτά.
Οι αντιπροσωπείες των χωρών σχολίασαν θετικά την πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κάνοντας λόγο για ισχυρό μήνυμα από τη χώρα καταγωγής του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ανθρωπότητα στον κλοιό της πυρηνικής απειλής – Nομπελίστας προειδοποιεί ότι μπορεί να μην υπάρξει αύριο
- Βουλή: Ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε κατά σε όλες τις άρσεις ασυλίας – Πιο «γαλάζιος» και από τους «γαλάζιους»
- Ολλανδία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 30 ετών για Σύρο που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
- Εκτόξευση σχεδόν 25% στις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων – Σε κλοιό πιέσεων οι εταιρείες
- LIVE: Μπόρνμουθ – Λιντς
- LIVE: Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι


