
Τα καλά αγγλικά προϋπόθεση για τους ξένους που επιθυμούν να εργαστούν στη Βρετανία
Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας θα θεωρείται πλέον προαπαιτούμενο για όσους αλλοδαπούς επιθυμούν να εργαστούν στη Βρετανία. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπεται στη νέα νομοθεσία που προωθεί το Λονδίνο για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.
30
Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας θα θεωρείται πλέον προαπαιτούμενο για όσους αλλοδαπούς επιθυμούν να εργαστούν στη Βρετανία. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπεται στη νέα -αυστηρότερη- νομοθεσία που προωθεί το Λονδίνο για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.
Τα σχέδια της κυβέρνησης παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Τσαρλς Κλαρκ. Ο Βρετανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι μετανάστες παίζουν το δικό τους ζωτικό ρόλο στην οικονομία της χώρας, ωστόσο, είναι απαραίτητο να υπάρξει έλεγχος.
Μόνο οι ειδικευμένοι ξένοι εργάτες θα έχουν το δικαίωμα εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η γνώση της αγγλικής γλώσσας θα είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση.
Παράλληλα, όλοι όσοι ζητούν βίζα εισόδου θα δίνουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, ώστε οι Αρχές να γνωρίζουν ποιοι εισέρχονται και ποιοι εξέρχονται από τη χώρα.
Όσο για τους πρόσφυγες, καταργείται η διά βίου άδεια παραμονής και καθιερώνεται άδεια πέντε ετών. Στη συνέχεια οι Αρχές θα αποφασίζουν αν οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα προορισμού τούς επιτρέπουν να επαναπατριστούν.
Πάντως, η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στα σχέδια της κυβέρνησης. Οι Συντηρητικοί κάνουν λόγο για κίνηση πανικού, δεδομένου ότι η κυβέρνηση απέτυχε στο συγκεκριμένο τομέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνω Πατήσια: «Διέσχιζε τον δρόμο και βρέθηκε στο τυφλό σημείο του φορτηγού» – Πώς έγινε το δυστύχημα με θύμα την ηλικιωμένη
- Αλιείς: Άνοιξε η εφαρμογή για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης – Προϋποθέσεις και χρηματοδότηση
- Τράπεζα της Ελλάδος: «Οργανισμός ισχυρός, αλλά και εξ υποχρεώσεως νομικώς ανιδιοτελής»
- «Γιατί περιμένουμε από τα παιδιά να τους αρέσει η ζωή με αυτόν τον κόσμο που κληρονομούν;»
- ΜακΚόλουμ: «Θα ήθελα να δω τον Ολυμπιακό να παίρνει Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ, αλλά…»
- BHMAGAZINO: Στο Grand Prix του Μονακό μαζί με τη νέα ελίτ πιλότων της Formula 1


