Ελάχιστες εξαιρέσεις οι επίορκοι δικαστικοί, επισημαίνει ο Αν.Παπαληγούρας
Η συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών λειτουργούν εκτελεί σωστά το καθήκον της, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα παραδικαστικά κυκλώματα και τόνισε ότι «οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες».
Η συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών λειτουργούν εκτελεί σωστά το καθήκον της, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα παραδικαστικά κυκλώματα και τόνισε ότι «οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες».
«Η Δικαιοσύνη είναι σε θέση να αποκαθάρει το χώρο της Δικαιοσύνης και εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε με την λήψη κρίσιμων νομοθετικών μέτρων» δήλωσε το Σάββατο από την Πάτρα ο Αν.Παπαληγούρας, επισημαίνοντας ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Βουλή νομοσχέδιο σχετικό με τα πρόσφατα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.
Ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε επίσης ότι «το γεγονός πως αποκαλύπτονται οι ελάχιστες αυτές εξαιρέσεις δημιουργεί την πεποίθηση στο πολίτη, ότι η Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της και θέτει εκτός τους επίορκους».
Σε αυτό το σημείο στάθηκε ιδιαίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει χώρος για επίορκους δικαστές». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η αυτόνομη Δικαιοσύνη και από την άλλη πλευρά η Πολιτεία θα εξασφαλίσουν ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στο δικαστικό σύστημα και τους δικαστικούς λειτουργούς. Διαφορετικά δεν υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία».
Ο υπουργός επισκέφθηκε την Πάτρα, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς της πόλης με σκοπό την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην έκταση όπου σήμερα βρίσκεται το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού του Στρατού.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.