Καταγγελίες για προχειρότητα στην παρασκευή φαρμάκων για χημειοθεραπείες στο Λαϊκό
Αθήνα: Σε καταγγελίες ότι η παρασκευή φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες γίνονται χωρίς να λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις, προχωρούν οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείο.
Αθήνα: Σε καταγγελίες ότι η παρασκευή φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες γίνονται χωρίς να λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις, προχωρούν οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείο.
Και αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, παρ’ ότι έχουν κατασκευαστεί δύο μονάδες διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων, η μία στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου και η άλλη στο παράρτημά του στην οδό Σεβαστουπόλεως. Ωστόσο και οι δύο μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.
«Υπάρχει φοβερή στενότητα σε προσωπικό, όπως άλλωστε σε όλα τα νοσοκομεία» δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Ι.Μεθόδιος. «Σε πρώτη φάση θέλουμε να τεθεί σε λειτουργία η μία από τις δύο μονάδες. Από τους τρεις εξειδικευμένους εργαζόμενους που χρειαζόμαστε έχουμε βρει τους δύο μέσα από το νοσοκομείο. Μόλις βρούμε έναν ακόμη η μονάδα θα λειτουργήσει» προσθέτει.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Λαϊκού Τ.Αντωνόπουλος τονίζει ότι οι δύο μονάδες είναι έτοιμες εδώ και περίπου έξι μήνες.
«Καθώς οι μονάδες είναι κλειστές, τα κυτταροστατικά φάρμακα εξακολουθούν να παρασκευάζονται από νοσηλευτές πάνω σε πάγκους. Τα γάντια δεν προφυλάσσουν πάντα, με κίνδυνο την εμφάνιση σοβαρών δερματικών παθήσεων, ενώ από τις αναθυμιάσεις μπορεί να προκληθούν αναπνευστικά προβλήματα» αναφέρει.
Κατά τον κ. Αντωνόπουλο, η λειτουργία των μονάδων είναι επιτακτική ανάγκη για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας νοσηλευτών και νοσηλευομένων.
Το θέμα αυτό είχε έλθει και στη Βουλή, λίγους μήνες προτού αλλάξει η κυβέρνηση, από τον νυν υφυπουργό Υγείας Θ.Γιαννόπουλο. Σε ερώτηση που είχε καταθέσει ανέφερε:
«Η έλλειψη συστήματος διαλύσεως κυτταροστατικών φαρμάκων στο Λαϊκό Νοσοκομείο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των εκτεθειμένων σε διαλύσεις κυτταροστατικών. Οι κίνδυνοι αφορούν δυσίατες δερματοπάθειες εξ επαφής, ερεθισμό του ανώτερου και του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος εξ εισπνοής (ανάπτυξη λαρυγγοτραχειίτιδας ή/και πνευμονίτιδας), ακόμη δε και ενδεχόμενη ανάπτυξη κακοήθων νεοπλασμάτων».
Με θέμα έχουν επίσης ασχοληθεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠOΕΔΗΝ).
health.in.gr
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
- «Η Ναϊμέγκεν συμφώνησε με τον Τάντιτς» (pic)
- Από το δείπνο των Ανταποκριτών στο Truth Social: Ο Τραμπ μιλάει ξανά για τρίτη υποψηφιότητα στις προεδρικές
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Primark: Μειώνει τις τιμές για να απαντήσει σε Shein και Temu
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442