Σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή η πρώτη διεθνής περιοδεία της Κοντολίζα Ράις
Με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων Ουάσινγκτον-Ευρώπης και την υποστήριξη της προσέγγισης Ισραηλινών και Παλαιστινίων αναχωρεί η Κοντολίζα Ράις για την πρώτη διεθνή της περιοδεία ως επικεφαλής διπλωματίας. Ο «μαραθώνιος» αρχίζει την Πέμπτη από την έδρα του ΝΑΤΟ.
Με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων Ουάσινγκτον-Ευρώπης και την υποστήριξη της προσέγγισης Ισραηλινών και Παλαιστινίων αναχωρεί η Κοντολίζα Ράις για την πρώτη διεθνή της περιοδεία ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Ο «μαραθώνιος» αρχίζει την Πέμπτη από την έδρα του ΝΑΤΟ.
Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Κοντολίζα Ράις στις Βρυξέλλες θα δώσει την ευκαιρία για μία σύνοδο του ΝΑΤΟ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της Συμμαχίας.
Στην έδρα του ΝΑΤΟ η Ράις θα μεστάσχει και στην προεργασία της Συνόδου Κορυφής της 22ας Φεβρουαρίου, όπου θα παραστεί και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους.
Η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα κάνει έναν πραγματικό μαραθώνιο, καθώς θα πραγματοποιήσει δέκα επισκέψεις σε οκτώ ημέρες. Συγκεκριμένα, η Κ.Ράις θα επισκεφθεί Λονδίνο, Βερολίνο, Βαρσοβία, Αγκυρα, Ιερουσαλήμ, Δ.Όχθη, Ρώμη, Παρίσι και Λουξεμβούργο έως τις 10 Φεβρουαρίου.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής