Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός κινδύνου οι τραυματίες από το πολύνεκρο δυστύχημα στο Μενίδι

Εκτός κινδύνου οι τραυματίες από το πολύνεκρο δυστύχημα στο Μενίδι

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι τραυματίες από το πολύνεκρο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων συγκρούστηκε με άλλα οχήματα. Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία.

43

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι τραυματίες από το πολύνεκρο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι.

Ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος είναι τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, που νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό» και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι ελαφρά τραυματίες νοσηλεύονται στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και στο ΚΑΤ.

Το δυστύχημα συνέβη όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που κινείτο στη λεωφόρο Καραμανλή με κατεύθυνση προς Πάρνηθα, από το ύψος της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Δεκελείας και μέχρι τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων, συγκρούστηκε διαδοχικά με επτά Ι.Χ. αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα.

Στη συνέχεια μπήκε στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων προς το τελεφερίκ, όπου συγκρούστηκε με άλλα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν εν κινήσει. Στο τέλος, το λεωφορείο έπεσε πάνω σε βιοτεχνία ξυλείας.

Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής ο οδηγός του λεωφορείου Ιωάννης Καραμάνης του Ηλία 45 ετών από τα Ιωάννινα και ο οδηγός ενός από τα Ι.Χ. Σπυρίδων Κυριάκος του Ευστρατίου 34 ετών μαζί με τους επιβάτες του Λεωνίδα Κελέση του Ευστρατίου 39 ετών και Θεόδωρο Βελιτσέλο του Φωτίου 29 ετών, οι οποίοι έμεναν στις Αχαρνές.

Το λεωφορείο δεν μετέφερε επιβάτες. Οι αστυνομικοί της τροχαίας Νέας Ιωνίας, που διενεργούν προανάκριση για το δυστύχημα, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να έπαθε κάτι ο οδηγός του λεωφορείου την ώρα που οδηγούσε και γι αυτό έχουν ζητήσει να γίνει νεκροτομία. Παράλληλα, το λεωφορείο εξετάζεται από πραγματογνώμονες για να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποια βλάβη.

Θλίψη επικρατεί στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για το τραγικό δυστύχημα. Όλοι περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που θα δώσει τις απαντήσεις για το τι συνέβη στον 45χρονο οδηγό του λεωφορείου. Συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι λογική εξήγηση είναι να έπαθε ανακοπή καρδιάς ή κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας και οι συνάδελφοί του έκαναν λόγο για έναν έμπειρο οδηγό που τα τελευταία 17 χρόνια δούλευε στο ΚΤΕΛ και προηγουμένως σε νταλίκες, ενώ ήταν συνιδιοκτήτης του μοιραίου λεωφορείου.

Τελευταία φορά το λεωφορείο πέρασε από ΚΤΕΟ για έλεγχο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στις 9 το πρωί του Σαββάτου είχε αναχωρήσει από τα Γιάννενα και έφθασε στην Αθήνα στις 4 το απόγευμα όπου ο οδηγός του για ένα δίωρο περίπου ήταν στο σταθμό του Κηφισού με συναδέλφους του.

Στη συνέχεια ξεκίνησε για το Μενίδι όπου θα επισκέπτονταν συγγενικά του πρόσωπα και το πρωί της Κυριακής θα ξεκινούσε από την Αθήνα για το ταξίδι της επιστροφής στα Ιωάννινα.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν σε κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές ότι το αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αντίθετα και στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων λειτουργεί αυτασφάλιση. Ο ασφαλιστικός αυτός φορέας καλύπτει κάθε αποζημίωση τόσο για τους επιβάτες του λεωφορείου όσο και τρίτους σε δυστυχήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024