
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε στο Φανάρι η Μαριέτα Γιαννάκου
Θεωρούμε ότι η Τουρκία μέσα από τον ευρωπαϊκό δρόμο μπορεί και πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον ελληνισμό που έχει μείνει στην Κωνσταντινούπολη να αναπνεύσει, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη η υπουργός Παιδείας, έπειτα από συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
38
«Θεωρούμε ότι η Τουρκία μέσα από τον ευρωπαϊκό της δρόμο, που εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια, μπορεί και πρέπει να δώσει λύσεις, να εξομαλύνει τα πράγματα και να δώσει την ευκαιρία στον ελληνισμό που έχει μείνει στην Κωνσταντινούπολη να αναπνεύσει» δήλωσε το Σάββατο από την Κωνσταντινούπολη η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, έπειτα από μακρά συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη ανέπτυξε την Παρασκευή ο Δημήτριος Φραγκόπουλος, Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπαιδευτικός, σε συγκέντρωση που οργάνωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος, Αλέξης Αλεξανδρής, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου.
«Συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, συζητήσαμε και πώς θα ενισχυθεί και η δυνατότητα τα ελληνικά να διδάσκονται σε όσους θέλουν» τόνισε η υπουργός που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, για να συμμετάσχει στον εορτασμό της 550ης επετείου της ιδρύσεως της Μεγάλης του Γένους Σχολής, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, ημέρα των Τριών Ιεραρχών, με πανηγυρική θεία λειτουργία στο Φανάρι και ειδικές τελετές στο κτίριο της ιστορικής Σχολής.
Στους εορτασμούς θα συμμετάσχει και ο Τούρκος υπουργός Παιδείας Χουσεΐν Τσελίκ.
Η κ. Γιανάκου, που θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Τούρκο ομόλογό της, θα συζητήσει «όχι μόνο την Σχολή της Χάλκης, αλλά είναι και ένα πλήθος άλλων ζητημάτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μαρούσι – Κολοσσός Ρόδου 108-93: «Ζωντανό» για την παραμονή (vid)
- Μύκονος Betsson – Περιστέρι Betsson 92-88: Βήμα οκτάδας από τους νησιώτες (vid)
- Επίθεση σε δύο πλοία με ινδική σημαία στα Στενά του Ορμούζ – Επιβεβαιώνει η Ινδία, έντονη ανησυχία στο Νέο Δελχί
- Από τον Φεβρουάριο του 2001: 60-0 σερί ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό! (vid)
- WSJ: Ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται να επιβιβαστεί σε πλοία που συνδέονται με το Ιράν
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 10-14: Νέα νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που επέκτειναν το ιστορικό σερί