Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Καμία κατηγορία εις βάρος των Βρετανών που ελευθερώθηκαν από το Γκουαντανάμο

Καμία κατηγορία εις βάρος των Βρετανών που ελευθερώθηκαν από το Γκουαντανάμο

Οι τέσσερις Βρετανοί, που επαναπατρίστηκαν μετά την απελευθέρωσή τους από την αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντανάμο, αφέθηκαν ελεύθεροι την Τετάρτη και από την βρετανική αστυνομία, που δεν τους παρέπεμψε για κάποια κατηγορία.

53

Οι τέσσερις Βρετανοί, που επαναπατρίστηκαν μετά την απελευθέρωσή τους από την αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντανάμο, αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ της Τετάρτης και από την βρετανική αστυνομία, που δεν τους παρέπεμψε για κάποια κατηγορία.

Πρόκειται για τους Μοζάμ Μπεγκ, Μάρτιν Μουμπάνγκα, Φερόζ Αμπάσι και Ρίτσαρντ Μπελμάρ, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ανάκριση στην οποία υποβλήθηκαν από αξιωματικούς της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε η Scotland Yard.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι τέσσερις είχαν τεθεί υπό αστυνομική κράτηση αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους από το Γκουαντανάμο, όπου κρατούνταν επί τρία χρόνια, καθώς οι ΗΠΑ τους θεωρούσαν υπόπτους για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

Τελικά, δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους και τώρα οι τέσσερις Βρετανοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies