Κορύφωση κινητοποιήσεων στη Γαλλία κόντρα στην κυβερνητική οικονομική μεταρρύθμιση
Με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών κλιμακώνεται στη Γαλλία η μαζική απεργιακή κινητοποίηση κόντρα στην οικονομική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Ραφαρέν, που οδηγεί σε περικοπή θέσεων εργασίας στο πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων στο δημόσιο τομέα.
Με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών κλιμακώνεται στη Γαλλία η μαζική απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων κόντρα στην οικονομική πολιτική της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Ραφαρέν, που οδηγεί σε περικοπή θέσεων εργασίας στο πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν περί τα πέντε εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας· σχολεία, νοσοκομεία και κυβερνητικές υπηρεσίες «παγώνουν» την Πέμπτη και η ζωή στη Γαλλία παραλύει για τρίτη συνεχή ημέρα.
Την Τετάρτη απήργησαν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα. Ακόμη, απήργησαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, ενώ στα δημόσια νοσοκομεία εξυπηρετούνταν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Έρβ Γκειμάρ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι κρατικές Αρχές «πρέπει να ακούσουν τι έχουν να πουν οι απεργοί, όμως και οι άνθρωποι που μετέχουν στις κινητοποιήσεις πρέπει να ακούσουν τι θέλει η χώρα και να λάβουν σοβαρά υπόψη την ανάγκη εκσυγχρονισμού».
Πάντως, δημοσκοπόηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη καταδεικνύει ότι το 65% των Γάλλων πολιτών υποστηρίζει το κύμα διαμαρτυρίας κόντρα στην κυβέρνηση Ραφαράν, η οποία δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις διαμαρτυρίες, αποσύροντας το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.