Μη αποδεκτή η παραίτηση πρωτοδίκη που εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματισμού
Δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης η παραίτηση του προέδρου Πρωτοδικών Λ.Στάθη, ο οποίος εμφανίστηκε σε ρεπορτάζ να ζητά από θύμα τροχαίου 5.000 ευρώ, για να επιδικάσει αποζημίωση 59.000 ευρώ. Ο Στάθης έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
38
Δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα η παραίτηση του προέδρου Πρωτοδικών Λεωνίδα Στάθη, ο οποίος έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός της Δικαιοσύνης.
Το βράδυ της Πέμπτης, στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου προβλήθηκε ρεπορτάζ, στο οποίο ο Στάθης εμφανίζεται να ζητά από συνήγορο θύματος τροχαίου 5.000 ευρώ, προκειμένου να επιδικάσει αποζημίωση 59.000 ευρώ.
Το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος Πρωτοδικών παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας.
Κατόπιν αυτών, ο Αν.Παπαληγούρας, με αφορμή την παραίτηση του Λ.Στάθη, δήλωσε: «Από την ανάγκη εξυγίανσης του δημόσιου βίου δεν εξαιρείται κανείς. Θα έλεγα μάλιστα ότι κατ εξοχήν οι λειτουργοί του νόμου δεν είναι υπεράνω του νόμου. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι διαθέτει τη βούληση να αυτοπροστατεύεται από τυχόν φαινόμενα, που διαβρώνουν το κύρος και την αξιοπιστία της στη συνείδηση των πολιτών.
»Για το λόγο αυτό δεν κάνω δεκτή την υποβληθείσα παραίτηση του προέδρου Πρωτοδικών. Θα ακολουθηθεί η δέουσα πειθαρχική διαδικασία, προκειμένου να κριθεί από το ανώτατο όργανο του Δικαστικού Σώματος, του οποίου εμπιστεύομαι την ακεραιότητα και κρίση».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχιλλέας Ζήσης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Το προσφάτως αποκαλυφθέν σκάνδαλο του χρηματισμού δικαστού είναι ασφαλώς οδυνηρό", προσθέτοντας όμως ότι "δεν πρέπει να χρεώνεται στη Δικαιοσύνη, αλλά στο πρόσωπο αυτού που υπέπεσε σε αυτό το ασυγχώρητο ολίσθημα". Η ποινή, κατά τον κ. Ζήση, πρέπει να είναι πάντοτε η αποβολή του επίορκου από το Δικαστικό Σώμα.
Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Γεράσιμο Διονυσάτο υπέβαλε την Παρασκευή ο πρωτοδίκης Λεωνίδας Στάθης.
Ο πρωτοδίκης εμφανιζόταν σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου Ο πρωτοδίκης επικαλείται στην παραίτησή του λόγους υγείας.
Η παραίτηση διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από το οποίο διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του κ. Στάθη. Με εντολή του κ. Διονυσάτου αφαιρέθηκαν από τον πρωτοδίκη όλες οι δικογραφίες που χειριζόταν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442