27o Ράλι Βαρκελώνη-Dakar: Αύξησε την διαφορά του ο S.Peterhansel
Τρεις μέρες πριν τον τερματισμό, το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά στην κατηγορία των αυτοκινήτων, ενώ στις μοτοσικλέτες παραμένουν όλα ανοιχτά.
Την τέταρτη του νίκη σε ΕΔ του φετινού Ράλι Dakar, σημείωσε χθες, ο Γάλλος, Stephane Peterhansel. Ο οδηγός της Mitsubishi ήταν ταχύτερος στην 13η ΕΔ, στην οποία συμμετείχαν και οι αναβάτες της κατηγορίας των μοτοσικλετών, με τον Andy Caldecott της KTM, να αναδεικνύεται νικητής.
O S.Peterhansel ολοκλήρωσε την διαδρομή των 370 χιλιομέτρων, η οποία οδηγούσε από το Bamako στο Kayes του Μαλί, σε 3 ώρες, 30 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση, με διαφορά 4 λεπτών και 17 δευτερολέπτων, ακολούθησε ο συμπατριώτης και teammate του στην ομάδα της Mitsubishi, Luc Alphand. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νοτιοαφρικανός οδηγός της Nissan, Giniel de Villiers, ο οποίος ήταν 7 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα πιο αργός.
Στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να προηγείται ο S.Peterhansel με συνολικό χρόνο 44 ώρες, 35 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Ο L.Alphand ακολουθεί στη δεύτερη θέση με διαφορά 27 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, ενώ η Jutta Kleinschmidt της VW έχασε και άλλο έδαφος και βρίσκεται πλέον περίπου μιάμιση ώρα πίσω από τον πρώτο.
Στις μοτοσικλέτες, ο Αυστραλός Andy Caldecott της ΚΤΜ, κέρδισε την 13η ΕΔ με χρόνο 3:51:41, με τον Γάλλο David Fretigne της Yamaha να τερματίζει στη δεύτερη με διαφορά 2:06 λεπτά και τον Αμερικανό, Chris Lais της ΚΤΜ, να ακολουθεί στην τρίτη θέση, 3:32 λεπτά πιο πίσω.
Στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να προηγείται ο Cyril Despres, με τον Ισπανό Marc Coma να βρίσκεται 16:06 λεπτά πιο πίσω και τον Νοτιοαφρικανό, Alfie Cox, να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με διαφορά 20:39 λεπτά.
Στα φορτηγά τα πληρώματα της DAF σημείωσαν ένα εντυπωσιακό 1-2-3, με τον Gerard De Rooy να κερδίζει την ΕΔ και τον πατέρα του να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Βέλγος, Hugo Duisters. Η κορυφή της γενικής κατάταξης παρέμεινε αμετάβλητη και ο Ρώσος, Vladimir Tchaguine, προηγείται με διαφορά μεγαλύτερη των δυόμισι ωρών.
Τρεις μέρες και 1.267 χιλιόμετρα απλών και Ειδικών Διαδρομών, απομένουν ακόμα για τους αγωνιζόμενους, πριν ανέβουν, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, στην ράμπα του τερματισμού στο Dakar. Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή, 14η ΕΔ, καθώς με μήκος 529 χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις τελευταίες και αυτή που θα καθορίσει, σε μεγάλο βαθμό, την θέση τερματισμού όσων συνεχίζουν τον αγώνα.
Associated Press
- Η Κέιτ Τζάκσον επέλεξε μια «ήρεμη» ζωή μακριά από το Χόλιγουντ
- Νέος σεισμός στην Κρήτη
- Γαλλία-Ελλάδα υπέρ της καθυστέρησης αποπληρωμής δανείων της πανδημίας – Ζητούν επέκταση χρέους ή νέα ομόλογα
- Εμπνευστής των επιθέσεων στην Κοβέσι;
- Δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο για στρατιωτική καινοτομία από τον πόλεμο – Και η Ουκρανία το έχει αποδείξει
- Χωρίς τον «αποδιοπομπαίο τράγο» Όρμπαν, ίσως ήρθε η ώρα για την ΕΕ να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων της

