
Την υψηλότερη ανάπτυξη της τελευταίας τετραετίας σημείωσε η Γερμανία το 2004
Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,7% το 2004 και, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που κοινοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από το 2000. Στο 3,9% το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
27
Το γερμανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 1,7% το 2004 και, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που κοινοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από το 2000.
Παράλληλα, όμως, το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας ως προς το ΑΕΠ ανήλθε στο 3,9% και βρέθηκε έτσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πάνω από το όριο του 3% που προβλέπει το κριτήριο του ελλείμματος του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ.
Το έλλειμμα ήταν στο 3,8% του ΑΕΠ και στο 3,7% του ΑΕΠ το 2003 και 2002 αντίστοιχα.
Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης για το 2004 αναφέρονταν σε άνοδο του ΑΕΠ της τάξεως του 1,8% και, επομένως, ο στόχος αυτός σχεδόν επιτεύχθηκε.
Οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 8,2%, ενώτα νοικοκυριά δαπάνησαν 0,3% λιγότερα χρήματα, καθιστώντας το 2004 την τρίτη χρονιά που αποτυγχάνουν να αυξήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες τους.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας Χανς Αϊχελ υπολόγιζε έλλειμμα ύψους 3,9%, ενώ για το 2005 εκτιμά πως θα το περιορίσει στο 2,9% του ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς οι Τούρκοι τουρίστες αλλάζουν το Ανατολικό Αιγαίο
- Μουντιάλ 2026: Οι οπαδοί της Ισπανίας δίνουν τον δικό τους «τόνο» στη Νέα Υόρκη (vid)
- Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει προγραμματικό σχέδιο για την ενέργεια την Τρίτη
- Ινδονησία: Πέντε επιζώντες ναυαγίου διασώθηκαν ύστερα από αρκετά 24ωρα στη θάλασσα
- Live ο τελικός του Τσιτσιπά με τον Κολινιόν
- Φωτιά στα Σελήνια Σαλαμίνας – Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από δύο περιοχές