
Θα καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο
Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γ.Παπανδρέου μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος. Αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή, τόνισε ότι έχουν καταρρεύσει όσα υποστήριζε η κυβέρνηση.
28
Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι με το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζεται το θέμα της διαφάνειας, αλλά, αντιθέτως, δημιουργούνται προϋποθέσεις εκδήλωσης αυθαιρεσίας από την πλευρά της κυβέρνησης, με μεγαλύτερη διαφθορά και αδιαφάνεια.
Αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ΝΔ δεν θέλει την αλήθεια, καθώς και ότι έχουν καταρρεύσει όσα υποστήριζε η κυβέρνηση για το θέμα.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, έδειξε κατανόηση στα αιτήματα αλλά αποδοκίμασε ακραίες μορφές αγώνα, όπως το κλείσιμο δρόμων.
Σχολιάζοντας το επεισόδιο στα Ίμια, καταδίκασε τη συμπεριφορά της Τουρκίας, σημειώνοντας όμως πως τα φαινόμενα αυτά είναι σε έξαρση τελευταία τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.
O κ. Παπανδρέου εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Μαχμούντ Αμπάς για την εκλογή του ως προέδρου των Παλαιστινίων, στον Νικηφόρο Διαμαντούρο για την επανεκλογή του ως Ευρωπαίου Διαμεδολαβητή, αλλά και… στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή διότι, όπως είπε, σε 48 εμβδομάδες θητείας συνεδρίασε για τέταρτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο.
H επεξεργασία του νομοσχεδίου περί «βασικού μετόχου» αρχίζει την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε υψηλούς τόνους, με δεδομένη την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την αρνητική τοποθέτησης σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
