Κατά της απελευθέρωσης των ωραρίου καταστημάτων ο ΣΥΝ
Τη συμφωνία του με τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ για τη μη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων εξέφρασε τη Δευτέρα ο Αλ.Αλαβάνος, έπειτα από συνάντηση με το προεδρείο της συνομοσπονδίας. Τα μέτρα θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις σε κλείσιμο, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει τι ώρα θα βγει στα μαγαζιά, αλλά το πώς θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος έπειτα από συνάντηση, τη Δευτέρα, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Στη συνάντηση παρέστησαν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΝ Π.Λαφαζάνης και Γ.Τόλιος.
Ο κ. Αλαβάνος συμφώνησε με τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ να μην απελευθερωθεί το ωράριο των καταστημάτων και προσέθεσε ότι το ωράριο πρέπει να καθορίζεται από τις τοπικές κοινωνίες.
«Θεωρούμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του ωραρίου θα οδηγήσουν τις επαγγελματικές και εμπορικές επιχειρήσεις σε κλείσιμο, θα δημιουργήσουν μαζική ανεργία σαν κι αυτή που έχει παρουσιαστεί στις αγροτικές επιχειρήσεις» προσέθεσε ο κ. Αλαβάνος.
Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να ενισχύσει με κοινοτικά προγράμματα, με εισαγωγή τεχνολογίας, με κλαδικές πολιτικές, με προώθηση των προμηθευτικών και άλλων συνεταιρισμών, τις μικρές επιχειρήσεις ώστε να γίνουν βιώσιμες, σύγχρονες και να μπορέσουν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ κ. Ασημακόπουλος δήλωσε πως εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στις ρυθμίσεις, «θα είναι σαν τα παλιρροϊκά κύματα τσουνάμι που θα σαρώσουν σε ένα βάθος τριών χρόνων τις μικρές επιχειρήσεις. Και δεν θα τις σώσει καμία κοινοτική βοήθεια από το Γ ή Δ ΚΠΣ».
Τέλος, προσέθεσε ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα προχωρήσει τις κινητοποιήσεις, αρχίζοντας από την περιφέρεια.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.