38

Χιλιάδες Αργεντίνοι πραγματοποιούν πορείες για τρίτη συνεχή ημέρα, ζητώντας τις παραιτήσεις υπευθύνων για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο σκοτώνοντας περισσότερους από 180 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το BBC, δύο αξιωματούχοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, αφού αποδέχθηκαν την ευθύνη για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας στον χώρο.

Περισσότερα από 700 άτομα τραυματίσθηκαν από την πυρκαγιά και ορισμένα από αυτά παραμένουν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φωτιά ξέσπασε πριν από τέσσερις ημέρες στο νυχτερινό κέντρο Κρομανιόν και αποτέλεσε μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της Αργεντινής.

Η λαϊκή οργή ξεχείλισε και στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε ο δήμαρχος του Μπουένος Αϊρες Ανιμπάλ Ιμπάρα, επειδή η δημοτική αρχή ανέχεται και παραβλέπει τα φτωχά μέτρα ασφαλείας.

Η φωτιά ξεκίνησε όταν κάποιος θαμώνας άναψε ένα βεγγαλικό στη διάρκεια συναυλίας. Εξαιτίας του εύφλεκτου υλικού, από το οποίο ήταν κατασκευασμένη οροφή του κέντρου, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, σκοτώντας περισσότερους από 180 ανθρώπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ