Νέα στοιχεία για την κακοδιαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Επιπλέον στοιχεία για την κακοδιαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο παραδόθηκαν στην 9η ειδική ανακρίτρια Ερασμία Λιούλη που διερευνά την υπόθεση. Νέα πρόσωπα στον κατάλογο των κατηγορουμένων.
Επιπλέον στοιχεία για την κακοδιαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην οποία εμπλέκονται πανεπιστημιακοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος και ιδιώτες, παραδόθηκαν στην 9η ειδική ανακρίτρια Ερασμία Λιούλη που διερευνά την υπόθεση.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, η κ. Λιούλη προχώρησε στη σύνταξη συμπληρωματικών κατηγορητηρίων εις βάρος προσώπων που έχουν ήδη απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, ενώ ο κατάλογος των κατηγορουμένων συμπληρώνεται και από νέα πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος στο πρώτο στάδιο της ανάκρισης είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 400.000 ευρώ, πέρασε για δεύτερη φορά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ενώ μετά τη συμπληρωματική απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί άλλος περιοριστικός όρος.
Η ανακρίτρια συνέταξε το κατηγορητήριο με βάση το τελευταίο πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που είχαν ελέγξει τις συμβάσεις με τα δύο ξενοδοχεία που θα χρησίμευαν ως «φοιτητική εστία» για το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997. Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα βιβλία των ξενοδοχείων, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι τα δωμάτια που παρέχονταν για την εξυπηρέτηση των φοιτητών ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν συμπεριληφθεί στις επίμαχες συμβάσεις με το πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).