
«Ανταλλάγματα» προσφέρει στους αντάρτες η Κολομβία για την απελευθέρωση των ομήρων
Την άμεση απελευθέρωση των 63 ανθρώπων που κρατούνται όμηροι από τους αριστερούς αντάρτες των FARC ζήτησε ο πρόεδρος της Κολομβίας, προσφέροντας ως «αντάλλαγμα» τη μη έκδοση του ηγέτη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
30
Την άμεση απελευθέρωση των 63 ανθρώπων που κρατούνται όμηροι από τους αριστερούς αντάρτες των FARC ζήτησε ο πρόεδρος της Κολομβίας, προσφέροντας ως «αντάλλαγμα» τη μη έκδοση του ηγέτη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Κολομβιανός πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε δήλωσε ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για την έκδοση του Ρικάρντο Παλμέρα ή «Σιμόν Τρινιδάδ» στις ΗΠΑ αν οι 63 όμηροι, μεταξύ των οποίων τρεις Αμερικανοί και ένας Γερμανός, δεν αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.
Τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο της Κολομβίας ενέκρινε την έκδοση του Παλμέρα στις ΗΠΑ, προκειμένου να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εμπόριο κοκαΐνης.
Οι FARC από την πλευρά τους θέλουν να ανταλλάξουν τους ομήρους με τους χιλιάδες αντάρτες που κρατούνται στις φυλακές της χώρας. Σημειώνεται ότι μεταξύ των ομήρων είναι και η πρώην υποψήφια για την προεδρία της χώρας, Ίνγκριντ Μπετανκούρτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Η Δίκη» του Φρανς Κάφκα επιστρέφει για 2η σεζόν στο Θέατρο ΑRK
- Αγ. Δημήτριος: Αναζητά τα κίνητρα και νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 25χρονου η ΕΛ.ΑΣ.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τι είναι το «Kama Muta» και πως επηρεάζει τις σχέσεις;
- Ουκρανία: Τουλάχιστον δυο νεκροί, ένας αγνοούμενος και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επιδρομή
- Συνταγή: Κέικ βανίλιας
