
Ρεκόρ «ζήτησης» για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν φέτος οι αιτήσεις για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς κατατέθηκαν περίπου 85.000 αιτήσεις υποψηφίων για μια από τις 6.660 θέσεις μεταπτυχιακών και προπτυχιακών προγραμμάτων του.
53
Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν φέτος οι αιτήσεις για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς κατατέθηκαν περίπου 85.000 αιτήσεις υποψηφίων για μια από τις 6.660 θέσεις μεταπτυχιακών και προπτυχιακών προγραμμάτων του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, τη Δευτέρα, στα προπτυχιακά προγράμματα -που είναι και τα πλέον περιζήτητα καθώς το πτυχίο είναι ισότιμο με αυτό των συμβατικών ΑΕΙ- θα εισαχθεί συνολικά ένας στους δέκα, με εξαίρεση τα προγράμματα Πληροφορικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπου οι αιτήσεις ήταν τόσες πολλές ώστε η αναλογία για το πρώτο είναι ένας στους δώδεκα και για το δεύτερο ένας στους δεκαοκτώ.
Αντίστοιχη (1/18) είναι η αναλογία αιτήσεων και θέσεων και για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.
Από το σύνολο των αιτήσεων, οι 45.228 αφορούν τις 4.500 θέσεις προπτυχιακών και οι 39.527 τις 2.160 θέσεις των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων πήρε το προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με 18.449 αιτήσεις για 1.000 θέσεις, ενώ υψηλή ζήτηση είχε και η Πληροφορική με 12.043 αιτήσεις για ισάριθμες θέσεις.
Στα μεταπτυχιακά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι Σπουδές στην Εκπαίδευση με 7.236 αιτήσεις, η Διασφάλιση Ποιότητας (4.829), η Τραπεζική (3.636), η Διοίκηση Μονάδων Υγείας (3.472) και η Διοίκηση Επιχειρήσεων (3.457).
Η επιλογή των φοιτητών (για εισαγωγή το φθινόπωρο 2005) θα γίνει με δημόσια ανοιχτή κλήρωση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα (οδός Τσαμαδού 13-15 και Αγίου Ανδρέου). Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να είναι παρόντες ή να αναζητήσουν τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυτική Όχθη: Ένοπλοι Ισραηλινοί έποικοι ανάγκασαν Παλαιστίνιους να ξεθάψουν τη σορό του 80χρονου πατέρα τους
- Αποθεώθηκε η αποστολή της Βαλένθια κατά την άφιξή της στην Ισπανία (vid)
- Ευρείας κλίμακας ανάπλαση πεζοδρομίων στο Δήμο Χαλανδρίου
- Κρήτη: Αδιαμφισβήτητη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού σπάζοντας κάθε ρεκόρ
- Θεσσαλονίκη: Πήγαν να ληστέψουν ψιλικατζίδικο αλλά το έβαλαν στα πόδια – Η αντίδραση του ιδιοκτήτη
- Η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό