
Μοναχική φάλαινα-σοπράνο προβληματίζει τους βιολόγους
Μια μοναχική φάλαινα με παράξενη φωνή περιπλανάται στον Ειρηνικό ωκεανό τα τελευταία 12 χρόνια, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες που παρακολουθούν τη μετανάστευση κητών. Τα υψίσυχνα καλέσματα δεν θυμίζουν κανένα γνωστό είδος.
36
Μια μοναχική φάλαινα με παράξενη φωνή περιπλανάται στον Ειρηνικό ωκεανό τα τελευταία 12 χρόνια, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες που παρακολουθούν τη μετανάστευση κητών.
Οι ερευνητές ανέλυσαν σήματα που καταγράφει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ για να παρακολουθεί τα υποβρύχια, αναφέρει την Πέμπτη το Reuters. Η ανάλυση αποκάλυψε τη φωνή μιας φάλαινας σε συχνότητα 52 Hertz.
Τα υψίσυχνα καλέσματα προέρχονταν σίγουρα από κάποιο μυστακοκήτος (φάλαινα με μπαλένες), ωστόσο δεν ταίριαζαν με τη φωνή κανενός γνωστού είδους. Οι ήχοι που βγάζουν οι φάλαινες συνήθως έχουν συχνότητα από 15 έως 20 Hz, κοντά στην περιοχή των υπόηχων.
Ένα ακόμα στοίχείο που προβληματίζει την ομάδα των θαλάσσιων βιολόγων είναι ότι η μοναχική φάλαινα δεν ακουλουθεί τη μεταναστευτική πορεία των άλλων φαλαινών. Ακούγεται πάντως να διασχίζει τον ωκεανό κάθε φθινόπωρο και άνοιξη.
Σύμφωνα με την Μέρι Αν Ντάχερ, επικεφαλής των ερευνητών στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole της Μασαχουσέτης, τα τελευταία χρόνια η φωνή της φάλαινας φαίνεται να έχει βαθύνει από την ηλικία, παραμένει όμως χαρακτηριστική.
Η έρευνα παρουσιάζεται στο βρετανικό περιοδικό New Scientist.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέλος ο Μπόνγκα από την Παρτιζάν – Συνεχίζει σε ομάδα της Euroleague (pic)
- Φωτιά στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης – Μήνυμα από το 112 «παραμείνετε σε ετοιμότητα»
- Μπάρμπαρα Έντεν: «Όταν έφτανα στο πλατό, ο Έλβις Πρίσλεϊ μου έφερνε μια καρέκλα»
- Τσουκαλάς: Ως πότε θα σιωπά η ΝΔ μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα διαγράψει τους εκλεκτούς της;
- Μύκονος: Συνελήφθη οδηγός ταξί για υπερχρέωση πελατών – Κλιμακώνονται οι έλεγχοι και στα υπόλοιπα νησιά
- «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το εγώ του κρατάει όμηρο την Πορτογαλία»





