
Νέες καταγγελίες για τοποθετήσεις «ημετέρων» σε διευθυντικές θέσεις
Την τοποθέτηση «ημετέρων» σε διευθυντικές θέσεις του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ με δύο ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή 31 βουλευτές του κόμματος. Την ίδια ώρα, εξ οικείων βέλη κατά του Π.Παναγιωτόπουλου για προώθηση «δικών του παιδιών».
53
Την τοποθέτηση «ημετέρων» σε διευθυντικές θέσεις του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ με δύο ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή 31 βουλευτές του κόμματος. Την ίδια ώρα, εξ οικείων βέλη κατά του Π.Παναγιωτόπουλου για προώθηση «δικών του» παιδιών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, την Πέμπτη, με δύο ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καλούν τον υπουργό Oικονομίας Γ. Αλογοσκούφη να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για τα κριτήρια που επικράτησαν στις αλλαγές διευθυντικών στελεχών του υπουργείου.
Κατά την άποψη των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκατοντάδες διευθυντές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, των Τελωνείων, των ΔOΥ, του ΣΔOΕ και των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου, με πολύχρονη εμπειρία και με προϋπηρεσία ακόμη και 30 χρόνων, με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα και με άριστη υπηρεσιακή κατάρτιση, «καρατομήθηκαν» και υποβιβάστηκαν, κατά παράβαση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Oι 31 βουλευτές του ΠΑΣ OΚ καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Oικονομίας ότι «υπέκυψε στα αιτήματα της ΔΑΚΕ» καθώς- όπως επισημαίνουν- στη θέση «άξιων διευθυντών που αποκεφαλίσθηκαν επελέγησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνδικαλιστές και στελέχη της ΔΑΚΕ, όπως επιβεβαιώνεται από τα ψηφοδέλτια συμμετοχής στις τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές».
Όπως σημειώνεται στις δύο ερωτήσεις σε σύνολο 107 επιλεγέντων διευθυντών Τελωνείων και ΣΔOΕ, οι 102 είναι στελέχη και μέλη της ΔΑΚΕ, ενώ όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ επελέγησαν διευθυντές. «Μέσα σε δύο ημέρες κρίθηκαν και τοποθετήθηκαν 259 προϊστάμενοι διευθύνσεων ΔΟΥ, γεγονός που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι οι κρίσεις διενεργήθηκαν με λίστες που είχαν εκ των προτέρων καταρτιστεί με βάση κομματικά χαρακτηριστικά».
Ακόμη, σημειώνεται ότι στις ΔOΥ έχουν κριθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια 342 διευθυντές και έχουν αντικατασταθεί οι 292, μεταξύ άλλων από 50 άτομα που δεν είχαν καμία εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, αλλά όλοι συμμετείχαν ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ.
Πυρά κατά Παναγιωτόπουλου
Σε εσωκομματική κόντρα έχουν οδηγήσει οι επιλογές του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου, τόσο για τα περίπου 700 νέα μέλη των διοικητικών συμβουλίων σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς του υπουργείου Απασχόλησης όσο και για τους 1.000 δικαιούχους 18μηνης κατάρτισης μέσω κοινοτικού προγράμματος του OΑΕΔ.
Όπως ανέφεραν στελέχη της ΓΣΕΕ, στις θέσεις αυτές τοποθετήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά άτομα του περιβάλλοντος Παναγιωτόπουλου, άποψη που φαίνεται ότι συμμερίζεται και ο βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτης Καμμένος, ο οποίος στη συνεδρίαση των συντονιστών ξέσπασε, καταγγέλλοντας ότι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ έχουν ενταχθεί 700 ψηφοφόροι του κ. Παναγιωτόπουλου.
Στελέχη της ΓΣΕΕ σημείωναν πως ο κ. Καμμένος διέκρινε πίσω από τις ενέργειες τού υπουργού την απόπειρα δημιουργίας ενός ισχυρού μηχανισμού και, με δεδομένη την εκλογή και των δύο στην ίδια περιφέρεια, πυροδοτήθηκε η αντιπαράθεση.
Όσον αφορά στην επιλογή των καταρτιζομένων του OΑΕΔ, συνδικαλιστικά στελέχη κατήγγειλαν πως έγινε κατά παράβαση των κριτηρίων και με συγκεκριμένη λίστα από το γραφείο του υπουργού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ενδεκάδες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-off
- Ερωτήματα για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη – Η σύζυγος του 64χρονου θύματος στο in
- Nonnamaxxing – Μήπως οι Iταλίδες γιαγιάδες κρατούν το μυστικό μιας μακράς και ευτυχισμένης ζωής;
- Πάτρα: Ζήτησε 20 ευρώ δανεικά από τον γείτονά του, δεν του τα έδωσε και τον ξυλοκόπησε
- Ο Τραμπ απειλεί με νέες επιθέσεις στο Ιράν αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
- Πεκίνο: Ανθρωποειδές ρομπότ κατέρριψε το ανθρώπινο παγκόσμιο ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο

