
Αποφυλακίζεται την Παρασκευή ο ναυτικός Κώστας Καστανιάς
Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια του ναυτικού Κώστα Καστανιά, ο οποίος κρατείτο για 15 χρόνια σε αιγυπτιακές φυλακές, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτή την αίτησή του για προσαρμογή της ποινής του στην ελληνική νομοθεσία.
31
Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια του ναυτικού Κώστα Καστανιά, ο οποίος κρατείτο για 15 χρόνια σε αιγυπτιακές φυλακές, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπόθεση του motorship «Θανάσης».
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτή την αίτησή του για προσαρμογή της ποινής του στην ελληνική νομοθεσία, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 15 ετών.
Ειδικότερα, το δικαστήριο ερμηνεύοντας την διακρατική σύμβαση Ελλάδας-Αιγύπτου για μεταφορά κατάδικων έκρινε ότι η ποινή 15 ετών που του επέβαλε είναι εντός του πλαισίου που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το αδίκημα της εισαγωγής ναρκωτικών που τιμωρείται από 10 έως 20 ετών κάθειρξη.
Ο Καστανιάς επομένως έχει ήδη εκτίσει την ποινή του και μπορεί πλέον να είναι ελεύθερος κοντά στην οικογένειά του.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 20 ετών καθώς -όπως είπε- «το αιγυπτιακό δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο ελαφρυντικά, ώστε να μπορεί αντίστοιχα και το παρόν δικαστήριο να μετριάσει την ποινή».
Σε δήλωσή του λίγο πριν από τη δίκη ο Ελληνας ναυτικός ευχαρίστησε την αιγυπτιακή και την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς και όλους όσοι τον βοήθησαν στην μακρόχρονη προσπάθειά του. Οι συγγενείς του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την θετική έκβαση της υπόθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οι ενδεκάδες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-off
- Ερωτήματα για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη – Η σύζυγος του 64χρονου θύματος στο in
- Nonnamaxxing – Μήπως οι Iταλίδες γιαγιάδες κρατούν το μυστικό μιας μακράς και ευτυχισμένης ζωής;
- Πάτρα: Ζήτησε 20 ευρώ δανεικά από τον γείτονά του, δεν του τα έδωσε και τον ξυλοκόπησε
- Ο Τραμπ απειλεί με νέες επιθέσεις στο Ιράν αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
- Πεκίνο: Ανθρωποειδές ρομπότ κατέρριψε το ανθρώπινο παγκόσμιο ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο

