Έριξαν τους τόνους οι «ταλαιπωρημένοι» από τη ΔΑΚΕ υπουργοί σε συνάντηση με Καραμανλή
Αρνήθηκαν να τοποθετηθούν οι υπουργοί Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών για τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις μετά το συνέδριο της ΔΑΚΕ, στη συνάντηση που είχαν με τον Κώστα Καραμανλή. Επιχείρηση υποβάθμισης της κόντρας με τον Ευ. Μεϊμαράκη από τον Γ.Σουφλιά.
88
Αρνήθηκαν να τοποθετηθούν οι υπουργοί Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών για τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις μετά το συνέδριο της ΔΑΚΕ, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Κώστα Καραμανλή την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους της «κόντρας» των υπουργών με τον γενικό γραμματέα της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη, υποστήριξε αναφερόμενος στις δηλώσεις του γραμματέα περί έλλειψης βηματισμού υπουργών και διοικητών, πως «δεν τα είπε έτσι ο κ. Μεϊμαράκης».
Αναφορικά με τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών ο υπουργός εκτίμησε πως πρόκειται για ένα θέμα που θα τελειώσει και πως δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν αποφάσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες που έλαβαν μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές. «Δεν πρόκειται για εξέγερση όπως γράφτηκε. Απλώς η κυβέρνηση είναι ευαίσθητος δέκτης των μηνυμάτων» τόνισε.
Ευ. Αντώναρος: Προέχει το κυβερνητικό έργο
«Oι υπουργοί ασχολούνται με το κυβερνητικό έργο» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγλεος Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις των υπουργών με τον Ευ.Μεϊμαράκη.
Σε ό,τι αφορά την έκφραση δυσφορίας συνδικαλιστών της ΝΔ, ο κ.Αντώναρος επανέλαβε ότι «οι απόψεις όλων των συνδικαλιστικών φορέων λαμβάνονται υπόψιν από την κυβέρνηση, Όμως η κυβέρνηση κυβερνά με τον τρόπο που εκείνη έχει επιλέξει, έχει κάνει τις βασικές επιλογές και αυτές θα τηρήσει απαρέγκλιτα».
Αναφορικά τέλος για την άρνηση του Γ.Σουφλιά να τοποθετηθεί για την την απογραφή, σχολιάζοντας όμως ότι αν υποκύψει θα του αποδίδονταν ευθύνες για όλα, ο κ.Αντώναρος μίλησε για «λεπτή αίσθηση χιούμορ του κ.Σουφλιά».
Π.Παναγιωτόπουλος: «Το θέμα θεωρείται λήξαν»
Ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν μετά την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο».
«Γκρίνια υπάρχει ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες, πόσο μάλλον σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και προσέθεσε «ότι από την άλλη ισχύει η θυμόσοφη παροιμία που λέει ότι τα λέμε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά».
Ο υπουργός είπε ότι «αλαζονεία δεν υπάρχει. Τα παράπονα αφορούσαν τους διοικητές των ΔΕΚΟ και τον τρόπο που διοικούνται οι μεγάλες μονάδες».
Απαντώντας στην ερώτηση αν αισθάνεται ακάλυπτος από τον γραμματέα της ΝΔ κ.Μεϊμαράκη επανέλαβε ότι από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έβαλε τα πράγματα στην θέση τους δεν υπάρχει θέμα.
Δ.Σιούφας: Οι υπουργοί υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική
Στο ίδιο μηκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης. «Η δημοκρατία λειτουργεί με τους κανόνες της, οι συνδικαλιστές έχουν τις απόψεις τους, η κυβέρνηση και οι υπουργοί υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική» είπε ο κ. Σιούφας όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει αλαζονεία υπουργών.
Στη συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκόφη αναλύθηκε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Hochtief και την πώληση πακέτου μετοχών (13,3%) του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που θέλει να πραγματοποιήσει η γερμανική εταιρία, ερήμην του ελληνικού Δημοσίου.
Μ.Λιάπης: «Δεν με αφορούν όλα αυτά»
Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι «δεν με αφορούν όλα αυτά και δεν αφορούν ούτε τους πολίτες, που θέλουν επίλυση των προβλημάτων τους».
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Λιάπη συζητήθηκε το θέμα της οδικής ασφάλειας, καθώς και ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αθήνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»!
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά!
- Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]
- Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Παραδοχή πρώην Αμερικανού πρέσβη: «Λυπάμαι, το Ιράν ξέρει καλύτερα τη διπλωματία από τη χώρα μου» – Η τακτική «Μοχάμεντ Άλι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442