
Βελτιώνεται η εικόνα, αλλά παραμένουν τα προβλήματα με το νέο σύστημα εφημεριών
Δεν έλειψαν τα προβλήματα και τη δεύτερη ημέρα του νέου συστήματος εφημεριών, ωστόσο ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για αποτίμηση του νέου μέτρου και τα πρώτα συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά από ένα μήνα.
71
Δεν έλειψαν τα προβλήματα και τη δεύτερη ημέρα του νέου συστήματος εφημεριών, ωστόσο ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για αποτίμηση του νέου μέτρου και τα πρώτα συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά από ένα μήνα.
Πάντως, είναι ενδεικτικό ότι από το μεσημέρι της Τρίτης 335 κρεβάτια παρέμεναν κενά. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν το μεγαλύτερο νοσοκομείο που συμμετείχε στην εφημερία της Δευτέρας, τον «Ευαγγελισμό». Τα εξωτερικά ιατρεία δέχθηκαν 1.050 ασθενείς, ενώ στην 24ωρη εφημερία δέχονταν συνήθως πάνω από 1.600.
Τα ράντζα που εγκαταστάθηκαν στους διαδρόμους ήταν 61, ενώ μέχρι σήμερα στις εφημερίες καταγράφονταν περισσότερα από 100. Η μείωση ήταν 40%, γεγονός που επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου.
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος έγιναν και λάθη και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην κακή συνεργασία του ΕΚΑΒ με το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αναπτυχθούν από λάθος έξι ράντζα στο νοσοκομείο αυτό.
Αναφερόμενος στο ΚΑΤ, όπου οι εισαγωγές ασθενών ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι το γεγονός αυτό προβληματίζει, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν πελατειακές σχέσεις μεταξύ γιατρών και ασθενών», σημείωσε ότι «είναι και αυτό κάτι που θα πρέπει να δούμε στην πορεία».
Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι, παρά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, αλλά και την εμφανή έλλειψη προσωπικού, τελικά γιατροί και νοσηλευτές θα συνεργαστούν προς όφελος του πολίτη. Σημειώνουν δε ότι και ο πολίτης θα πρέπει να ξεφύγει από την υπάρχουσα νοοτροπία που θέλει τον ασθενή να επιλέγει γιατρό και νοσοκομείο, αντί να καταφεύγει στο κοντινότερο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Μοντερέι του Ματίας Αλμέιδα θέλει τον Πινέδα
- Σακελλαρίδης για βία ανηλίκων: «Το ερώτημα δεν είναι ποιος κρατούσε το μαχαίρι, αλλά τι όπλισε το χέρι»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Προσωρινά ελεύθερος ο 76χρονος που θεωρείται υπαίτιος
- Κουτσούμπας: Το δίλημμα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει αλλά ποιος θα κερδίσει – Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους
- Τσουκαλάς: Το πραγματικό δίλημμα είναι με το ΠΑΣΟΚ των πολλών και αγνοημένων ή με τη ΝΔ των ευνοημένων μιας ελίτ
- Συναγερμός για φωτιά στη Ρόδο – Στη μάχη και 4 εναέρια μέσα
