Σύλληψη Κύπριων φοιτητών για τις επιθέσεις με αεροβόλο κατά αστικών λεωφορείων
Τέσσερις Κύπριοι φοιτητές που είχαν έλθει εκδρομή στην Αθήνα κρατούνται και ανακρίνονται στην Ασφάλεια Αττικής για τις τρεις επιθέσεις με αεροβόλο που σημειώθηκαν κατά αστικών λεωφορείων διαδοχικά από τα ξημερώματα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου.
Τέσσερις Κύπριοι φοιτητές που είχαν έλθει εκδρομή στην Αθήνα κρατούνται και ανακρίνονται στην Ασφάλεια Αττικής για τις επιθέσεις με αεροβόλο κατά αστικών λεωφορείων, διαδοχικά από τα ξημερώματα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι φοιτητές συνελήφθησαν στην οδό Πανεπιστημίου, μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου διέμεναν.
Οι δράστες πυροβόλησαν με το αεροβόλο εναντίον τριών αστικών λεωφορείων· η τελευταία επίθεση σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε λεωφορείο που είχε επιβάτες, δίχως ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Και στα τρία λεωφορεία οι δράστες έσπασαν από ένα τζάμι.
Μετά από έρευνες της αστυνομίας εντοπίστηκαν οι τέσσερις φοιτητές και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο. Από την ασφάλεια ερευνάται ο βαθμός της συμμετοχής του καθενός, προκειμένου να σχηματισθεί δικογραφία και να οδηγηθούν την Κυριακή στον εισαγγελέα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).