Έσπασε το «φράγμα» (και) των 1,32 δολαρίων το ευρώ
Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Πέμπτη το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ξεπερνώντας τα 1,32 δολάρια, καθώς στις αγορές ενισχύονται οι προσδοκίες για περαιτέρω πτώση του δολαρίου, όπως φαίνεται από τις νέες προβλέψεις των επενδυτικών οίκων.
27
Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Πέμπτη το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ξεπερνώντας το επίπεδο των 1,32 δολαρίων, καθώς στις αγορές ενισχύονται οι προσδοκίες για περαιτέρω πτώση του δολαρίου, όπως φαίνεται από τις νέες προβλέψεις των επενδυτικών οίκων.
Το ευρώ ανήλθε έως τα 1,3237 δολάρια, από 1,3186 δολάρια αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη. Έναντι του ιπαωνικού νομίσματος το δολάριο υποχώρησε έως τα 102,40 γεν, χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2000.
Όπως προβλέπουν οι επενδυτικοί οίκοι UBS, J.P. Morgan Chase και Merrill Lynch, το δολάριο θα διολισθήσει περαιτέρω το επόμενο διάστημα, καθώς εκτιμάται ότι κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες δεν θα αποτρέψουν την πτώση. Σημειώνεται ότι αυτοί οι οίκοι ελέγχουν το 22% της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος, όπου ο ημερήσιος τζίρος αγγίζει τα 1,9 τρισ. δολάρια.
Η UBS βλέπει το ευρώ στα 1,36 δολάρια το επόμενο τρίμηνο, η J.P. Morgan Chase εκτιμά ότι θα ανέλθει στα 1,37 δολάρια (έναντι 1,30 που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη της) και η Merrill προβλέπει άνοδο του ενιαίου νομίσματος στα 1,39 δολάρια (από 1,33 προηγουμένως).
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δεν έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για την πτώση του δολαρίου από τις 19 Νοεμβρίου, όταν ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίσνπαν είχε προειδοποιήσει ότι η ζήτηση για δολάρια ίσως μειωθεί λόγω του υπέρογκου ελλείμματος στο αμερικανικό ιοσζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Από τότε, το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 2 σεντς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442