Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα συμφώνησαν οι δήμαρχοι Αθηναίων και Τιράνων
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της δημάρχου Αθηναίων με τον ομόλογό της των Τιράνων. Η Ντ.Μπακογιάννη υπενθύμισε το μεγάλο αριθμό Αλβανών που ζουν στην πρωτεύουσα σημειώνοντας ότι η συνεργασία θα ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας.
Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της δημάρχου Αθηναίων με τον ομόλογό της των Τιράνων Έντι Ράμα. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε το μεγάλο αριθμό Αλβανών που ζουν στην πρωτεύουσα σημειώνοντας ότι οι διμερείς επαφές θα ενισχύσουν τους δεσμούς φιλίας.
Μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Συζητήσαμε για τα προβλήματα των δύο πόλεων και πήραμε την απόφαση να έχουμε μια στενότερη επαφή σε πολιτιστικό επίπεδο.
» Αποφασίσαμε να κάνουμε μια κοινή έκθεση στα Τίρανα και στην Αθήνα για τις αλλαγές που επετεύχθησαν στις δύο πόλεις. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Τιράνων ζήτησε από την πόλη των Αθηνών να συμβάλλει στην προσπάθεια ενίσχυσης του πρασίνου που κάνει στα Τίρανα και υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε.»
Ο κ. Ράμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων στους Αλβανούς που ζουν στην πόλη. «Προσκαλέσαμε την κυρία Μπακογιάννη να επισκεφθεί τα Τίρανα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που απάντησε θετικά και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα με τα εγκαίνια της κοινής έκθεσης που θα κάνουμε για τις θεαματικές αλλαγές που έχουν γίνει και στα Τίρανα και στην Αθήνα. Έχω πει και άλλες φορές ότι εμείς και οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε αγαπημένοι» κατέληξε.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων