Εισαγγελική έρευνα για τις ζημιές στο Αττικόν νοσοκομείο από τη νεροποντή
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν οι αιτίες για τις σοβαρές ζημιές στο Αττικό Νοσοκομείο από την πρόσφατη νεροποντή διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ζήτησε καταγραφή των ζημιών από το ΤΕΕ.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες για τις σοβαρές ζημιές που υπέστη το Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι από την πρόσφατη νεροποντή, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο που αναφέρονταν σε κακοτεχνίες στην κατασκευή του νοσοκομείου.
Τη διενέργεια της έρευνας ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ, η οποία καλείται να διακριβώσει αν προκύπτουν ευθύνες και σε βάρος ποιων προσώπων.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να καταγράψει τις ζημιές στο Αττικό Νοσοκομείο, αλλά και να διερευνήσει «τι έγινε μέχρι τώρα, για να φτάσουμε στα χθεσινά χάλια και ρεζιλίκια».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).