
Σταθερές οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διαβεβαιώνει ο Τόμας Μίλερ
«Σταθερές και πολύ καλά εδραιωμένες» χαρακτήρισε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο Τ.Μίλερ, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη προέβλεψε ότι η διαφαινόμενη επανεκλογή Μπους δεν θα επηρεάσει την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στα ελληνικά θέματα.
43
«Σταθερές και πολύ καλά εδραιωμένες» χαρακτήρισε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, ο οποίος -σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΝΕΤ- προέβλεψε ότι η διαφαινόμενη επανεκλογή του Τζορτζ Μπους «δεν θα επηρεάσει ούτε θετικα ούτε αρνητικά» την αμερικανική πολιτική σε σχέση με τα ελληνικά θέματα.
«Συνεργαστήκαμε πολύ στενά και πολύ αποδοτικά σε μια σειρά θεμάτων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Βαλκάνια και η Κύπρος και ανυπομονούμε να διευρύνουμε την συνεργασία μας στο πλαίσιο και της συμμετοχής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας» δήλωσε ο κ. Μίλερ.
Σχετικά με τα θέματα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο κ. Μίλερ αναφέρθηκε στην «ανάδειξη της εξωτερικής πολιτικής σε μείζον θέμα» και τόνισε ότι κριτήριο ήταν η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά και τα πολλά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.
Με την ευκαιρία των αμερικανικών εκλογών, ο Τόμας Μίλερ παρέθεσε την Τετάρτη πρόγευμα στην κατοικία του. Καλωσορίζοντας τους περίπου 400 προσκεκλημένους του -μεταξύ των οποίων η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπο Ευάγγελος Αντώναρος, η Μαργαρίτα Παπανδρέου κ.ά- έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατίας, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος».
«Ο πραγματικός νικητής είναι η δημοκρατία. Ας μην ξεχνάμε ότι στις ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωτική η ψήφος. Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει ότι η δημοκρατία μας σφύζει και ότι κερδίζει η συμμετοχική δημοκρατία» δήλωσε ο κ. Μίλερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Παραδοχή από τον στρατό του Ισραήλ ότι μέλος του προκάλεσε φθορές σε άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο
- Φράουλες: Νόστιμες, δροσιστικές και θρεπτικές
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Ένα είδος έκστασης: Γιατί η metal φοράει μάσκες;
- Ελεύθερος χρόνος: Γιατί νιώθουμε ενοχές αν δεν κάνουμε τίποτα;
- Πέτερ Μαγιάρ: Αντιμέτωπος με το «βαθύ κράτος» του Όρμπαν


