Ο Κώστας Σημίτης καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ως ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Κώστας Σημίτης σε νέα δημοσκόπηση. Ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί το προβάδισμα στις προτιμήσεις των πολιτών με ποσοστό 55,3%.
Ως ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Κώστας Σημίτης σε νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Antenna.
Ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί το προβάδισμα στις προτιμήσεις των πολιτών με ποσοστό 55,3%, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης (48,4%).
Ακολουθούν, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος (44,9%), ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς (38,6%), ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης (37,8%), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας (32,2%), η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (29,5%), η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα (17,4%) και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος (9,3%).
Σύμφωνα με τα Νέα,ο Κ.Σημίτης κυριαρχεί και στα πιθανά δίδυμα υποψηφίων που παρουσιάζει η έρευνα στους ερωτηθέντες. Έτσι, στο ερώτημα «μεταξύ Σημίτη καιΚωνσταντόπουλου, ποιονπροτιμάτε;» το 52,5%επιλέγει τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ τονπρόεδρο του Συνασπισμού το 41,2%.
Στο ερώτημα «μεταξύ Σημίτη και Μολυβιάτη, ποιονπροτιμάτε;» το 54,1% επιλέγει και πάλι τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ τον υπουργό Εξωτερικών το 38,6%.
Ο κ. Μολυβιάτης χάνει και στη «μονομαχία» με τον Ν.Κωνσταντόπουλο, καθώς καταλαμβάνει ποσοστό 40,3% έναντι 46,6%. Οι πολίτες «ψηφίζουν», πάντως,τον υπουργό Εξωτερικών όταν τίθεται το ερώτημα «μεταξύ Μολυβιάτη και εκλογών τι προτιμάτε;». Συγκεκριμένα, το 60,9% απαντάυπέρ του κ.Μολυβιάτη, ενώτο 30%τάσσεται υπέρ των εκλογών.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι το 74,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) θα συμφωνήσουν σε μία κοινά αποδεκτή λύση ότι θα αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Την άποψη ότι «θα πάμε σε εκλογές» εκφράζει μόνοτο 19,8% των ερωτηθέντων.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.