Μέτρα για την πρόληψη των τροχαίων υποσχέθηκε στους μαθητές ο Κ.Καραμανλής
Θέματα οδικής ασφάλειας και οι προθέσεις της κυβέρνησης για την πρόληψη των ατυχημάτων στους ελληνικούς δρόμους συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.
Θέματα οδικής ασφάλειας και οι προθέσεις της κυβέρνησης για την πρόληψη των ατυχημάτων στους ελληνικούς δρόμους συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές της Β και Γ Γυμνασίου του εν λόγω σχολείου είχαν ζητήσει από τον κ. Καραμανλή με επιστολή τους, μετά το δυστύχημα στο Μαλιακό κόλπο, να παρέμβει, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους.
Ο κ. Καραμανλής, που μίλησε κατ ιδίαν με τα παιδιά για πάνω από μισή ώρα, τόνισε σε δηλώσεις του ότι συμφώνησε με τους μαθητές πως «η Πολιτεία πρέπει να κάνει τη δική της δουλειά και με τις υποδομές, την εκπαίδευση, τους κανόνες και τις κυρώσεις να εγγυάται ασφαλείς μετακινήσεις στους πολίτες».
«Συμφωνήσαμε όμως ταυτόχρονα ότι υπάρχει και θέμα νοοτροπίας και νέας οπτικής για όλους μας. Ότι πρέπει να σεβόμαστε το νόμο και τον ΚΟΚ, τη ζωή τη δική μας και των συμπολιτών μας, πεζών και οδηγών. Και αυτό είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των μαθητών, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «αποδεικνύουν πως είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε με κανέναν τρόπο».
«Για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας πρέπει όλοι να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα με αποφασιστικότητα, με όραμα. Και σ αυτόν τον αγώνα, οι νέοι είναι η πιο ζωντανή ελπίδα. Είναι η εμπροσθοφυλακή» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.