Πιέσεις προς την Ferrari για μείωση των δοκιμών
Οι πλειοψηφία των ομάδων της Formula 1 συμφώνησαν να μειώσουν τις δοκιμές εξέλιξης, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος συμμετοχής, αλλά η Ferrari διαφωνεί και εμποδίζει την εφαρμογή του νέου μέτρου.
Σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα και το κόστος συμμετοχής στην Formula 1, οι επικεφαλής των ομάδων συμφώνησαν να περιορίσουν τις δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η μόνη ομάδα που αντιτίθεται στο νέο μέτρο και εμποδίζει την εφαρμογή του είναι η Ferrari.
To νέο μέτρο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τις μικρές ομάδες, οι οποίες λόγω του υψηλού κόστους, πραγματοποιούν λιγότερες δοκιμές κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Κάποιες από αυτές χρησιμοποιούν τον κανονισμό που τους επιτρέπει να συμμετέχουν με ένα τρίτο μονοθέσιο στις δοκιμές της Παρασκευής, πριν από κάθε Grand Prix.
Η Ferrari είναι η μόνη ομάδα με ιδιόκτητη πίστα. Οι κόκκινοι πραγματοποιούν περισσότερες δοκιμές και με αρκετά χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, που κλείνουν για τον ίδιο σκοπό διάφορες πίστες στην Ευρώπη.
Με τη νέα πρόταση οι ημέρες των δοκιμών θα περιοριστούν στις δέκα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή, από τον πρώτο έως και τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.
Για να εφαρμοστεί το μέτρο χρειάζεται η σύμφωνοι γνώμη όλων των ομάδων και επικεφαλής που συμφώνησαν ήδη με την υιοθέτηση του, δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν τις επόμενες εβδομάδες να πείσουν και την Ferrari να υπογράψει τη συμφωνία.
Associated Press
- Μισθοί: Η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη περνά από την παραγωγικότητα
- Φοιτητική στέγη: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων – Η εικόνα από Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα
- Έπος: Τενίστρια πέταξε ρακέτα στον διαιτητή και… δεν τιμωρήθηκε (vid)
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)



































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442