Την πρόσληψη 300 γιατρών στο ΙΚΑ εξήγγειλε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
Κατηγορηματικός ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει την οικονομική ευρωστία του ΙΚΑ. Προανήγγειλε δε την πρόσληψη 300 γιατρών για την κάλυψη των κενών σε διάφορες ειδικότητες.
Κατηγορηματικός ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει την οικονομική ευρωστία του ΙΚΑ. Προανήγγειλε δε την πρόσληψη 300 γιατρών για την κάλυψη των κενών σε διάφορες ειδικότητες.
Μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση εγγυάται την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ προς τον πολίτη και ζήτησε από τους γιατρούς του Ιδρύματος να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό απέναντι στους πολίτες.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι το ΙΚΑ αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και προσέθεσε ότι ουδείς διανοείται την περαιτέρω βελτίωση του κοινωνικού κράτους χωρίς την ενδυνάμωση και την ομαλή λειτουργία του ΙΚΑ.
Σχολιάζοντας μάλιστα την ανησυχία που εκφράζεται από ορισμένες πλευρές, έκανε λόγο για πρόσχημα που εξυπηρετεί μικροκομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες.
Ο υπουργός Απασχόλησης ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της ΓΣΕΕ για συνάντηση, τονίζοντας ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και κατά τη διάρκειά της θα δοθούν απαντήσεις όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει η Συνομοσπονδία.
Αναφερόμενος στα αιτήματα των γιατρών του ΙΚΑ, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:
– Προχωρά άμεσα η κατάρτιση και καθιέρωση Επιστημονικού Βαθμολογίου – Προσοντολογίου για τους γιατρούς του ΙΚΑ. – Συγκροτείται επιτροπή ειδικών, με την αποφασιστική συμμετοχή της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, για να επιλυθούν οι μεγάλες ασφαλιστικές εκκρεμότητες που έχουν οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ. Προανήγγειλε μάλιστα νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή, με την οποία παρατείνεται για ένα χρόνο η προθεσμία που έχουν οι γιατροί για την εξαγορά των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. – Το υπουργείο Απασχόλησης συμφωνεί με το αίτημα των γιατρών του ΙΚΑ για την επαναχορήγηση του επιδόματος Βιβλιοθήκης και στηρίζει τη σχετική πρόταση που έχει υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. – Βελτιώνεται άμεσα το καθεστώς, αλλά και οι αμοιβές των υπερωριών των γιατρών του ΙΚΑ. – Προχωρά η πρόσληψη περισσοτέρων από 300 γιατρούς του ΙΚΑ για να καλυφθούν τα κενά διαφόρων ειδικοτήτων και να βελτιωθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρει το Ίδρυμα, κυρίως όμως για να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής των ασθενών με τη διαδικασία των ραντεβού του 184.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.