
«Όχι» στην Αλβανίδα σημαιοφόρο λένε οι μαθητές σχολείου της Θεσσαλονίκης
Σε αποχή προχώρησαν αρκετοί μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαριλάου, αντιδρώντας στην απόφαση του σχολείου να είναι σημαιοφόρος μια 15χρονη αριστούχος συμμαθήτριά τους αλβανικής καταγωγής. Οι μαθητές δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν στη γιορτή.
30
Σε αποχή προχώρησαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην απόφαση του σχολείου να είναι σημαιοφόρος μια 15χρονη αριστούχος συμμαθήτριά τους αλβανικής καταγωγής. Οι μαθητές δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν στη γιορτή.
Από την πλευρά της η 15χρονη αρνείται να παραιτηθεί του δικαιώματος να είναι αυτή η σημαιοφόρος, καθώς έχει πρωτεύσει με 19 και 10/13.
Σε κάθε περίπτωση, οι δύο Ελληνίδες συμμαθήτριές της, που έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία 19 και 7/13, δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν να είναι σημαιοφόροι, για να μην θεωρηθεί ότι αυτές υποκίνησαν τις κινητοποιήσεις.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε για το θέμα, με αφορμή το επεισόδιο στο χωριό Λάπα: «Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται και, σύμφωνα με αυτούς, υψώνει τη σημαία ο πρώτος μαθητής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
- Μεξικάνικα ΜΜΕ: «Αυτή είναι η πρόταση της ΑΕΚ στον Πινέδα»
- ΠΑΣΟΚ: Θα συνεχίσει ο Γεωργιάδης να καλύπτει τον συκοφάντη σύμβουλό του;
- Χάος σε πτήση Μύκονος-Νάπολη: Νεαροί αγνόησαν οδηγίες, η απογείωση ακυρώθηκε και επενέβη η αστυνομία
- H FIFA δεν αλλάζει την ώρα διεξαγωγής του Αγγλία-Μεξικό «επειδή η πρόταση εξόργισε τις ομάδες»
- Σοκάρει έρευνα του BBC: Το Instagram παρέπεμπε χρήστες σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

