
Στη Βουλή θα φέρει το ΠΑΣΟΚ το θέμα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης
Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να φέρει στη Βουλή το ζήτημα της επιδότησης του πετρελαίου για τις ασθενέστερα οιικονομικά τάξεις ανακοίνωσε από τη Νεμέα ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για πλήρη ανατροπή των εξαγγελιών της κυβέρνησης προς τους αγρότες.
28
Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να φέρει στη Βουλή το ζήτημα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τις ασθενέστερα οιικονομικά τάξεις και τους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε τη Δευτέρα από τη Νεμέα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, επίσης, έκανε λόγο για πλήρη ανατροπή των εξαγγελιών της κυβέρνησης προς τους αγρότες.
Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με τους αγρότες για τα προβλήματά τους και για το θέμα της τιμής του πετρελαίου και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις, ώστε να στηρίξει τα χαμηλά εισοδήματα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους. «Η κυβέρνηση αφήνει τον αγροτικό κόσμο ως ένα ξέφραγο αμπέλι απέναντι στις αθρόες εισαγωγές, οι οποίες βοηθούν μεν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά έχουν χτυπήσει και την εγχώρια παραγωγή αλλά και την ποιότητα της παραγωγής», τόνισε.
Ανέφερε ακόμη ότι η ψαλίδα των τιμών από το χωράφι ως την κατανάλωση έχει μεγαλώσει πολύ και οι τιμές είναι τέτοιες που δεν οφελούν ούτε τους αγρότες, ούτε και τους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα χάνονται κονδύλια από το ΓΚΠΣ που προορίζονται για τους αγρότες. Για τη Νεμέα ειδικότερα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έλεγξε τις εισαγωγές μούστου και πρότεινε να κηρυχθεί η περιοχή προστατευόμενη ζώνη ώστε να απαγορεύεται η εισαγωγή μούστου.
Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε για τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια, δήλώσε ότι «επιμένουμε στη διαφάνεια αλλά ας κοιτάξουν τα πραγματικά προβλήματα του λαού και όχι να τα φορτώνουν όλα στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ».
Για πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει πρόσωπο το οποίο μεσολαβεί για συνομιλίες μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι με τον κ. Αρσένη βεβαίως και συνταντιόμαστε και συνομιλούμε αλλά υπόγειες διαδρομές δεν υπάρχουν εκ μέρους μου.
Ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε για το πώς αντέδρασε η κυβέρνηση στην «προσφορά συναίνεσης» εκ μέρους του, είπε ότι είμαστε έτοιμοι να συναινέσουμε στην επίλυση μεγάλων θεμάτων και αυτό δεν είναι ένδειξη αδυναμίας αλλά ευθύνης απέναντι στα προβλήματα των πολιτών, ωστόσο δεν βλέπουμε διάθεση από την κυβέρνηση. Αυτή η προσφορά πάντως έχει ορισμένο χρονικό όριο λύσης, είπε ο κ. Παπανδρέου.
Στη συνομιλία που είχε με τους πολίτες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νεμέας, τόνισε πως η πορεία συζητήσεων που ξεκινάει από τη Νεμέα συνδυάζεται και με τη συζήτηση που διεξάγεται στο ΠΑΣΟΚ και ότι «δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές, ενδεχομένως να υπάρξουν και με αφορμή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αν δεν υπάρξει συναίνεση, κάτι που εμείς επιδιώκουμε αλλά αν γίνει αυτό θα βαρύνει την κυβέρνηση».
Απάντηση Μπασιάκου
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος σχολιάζοντας από το Λουξεμβούργο τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον κάλεσε «να μην ξεχνά τη δική του παρέμβαση ως υπουργού Εξωτερικών, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18-9-2000 όταν αποδέχτηκε άκριτα τη δυνατότητα ανεξέλεγκτης εισαγωγής αγροτικών προϊόντων στη χώρα μας από ορισμένες τρίτες χώρες».
Επίσης, ο κ. Μπασιάκος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να «αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στην ελληνική αγορά η δυνατότητα αθρόων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, η οποία είναι μία από τις «μεγαλύτερες επιτυχίες» του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου προσωπικά σε βάρος των ελλήνων αγροτών και έχουν προκαλέσει ήδη την αυστηρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι, επίσης, γνωστό ότι το σύνολο των κοινοτικών κανονισμών που ισχύουν σήμερα για τα προϊόντα μας εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ παρά τις δικές μας αντιρρήσεις σε πολλές περιπτώσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- CIA, Γάζα και Ιράν – Το εντυπωσιακό κλείσιμο των Strokes στο Coachella
- Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυση του – Η ανάρτηση της ΠΑΕ (pic)
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: 50χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε γλέντι
- Λιοσίων: Στον εισαγγελέα ο 16χρονος Σουδανός που παρέσυρε την 16χρονη
- Λαζαρίδης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – «Ο πρωθυπουργός είχε ευθύνη»
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΚΑ’)


