Την Τετάρτη στον εισαγγελέα οι δύο υπάλληλοι της ΤτΕ Καλαμάτας
Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καλαμάτα, που κατηγορούνται για υπεξαίρεση ύψους 5,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έναν 29χρονο υπάλληλο και έναν 45χρονο φύλακα.
38
Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καλαμάτα, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση ύψους 5,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για έναν 29χρονο υπάλληλο και έναν 45χρονο φύλακα, οι οποίοι σχεδίασαν εδώ και 9 μήνες την ενέργεια τους.
Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκανε την Τρίτη, στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας, ο γενικός επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ. Πελοποννήσου, Αθανάσιος Γκοτσόπουλος. «Από την πρώτη στιγμή και αφού δεν διαπιστώθηκαν ίχνη εξωτερικής παραβίασης των χώρων της τράπεζας, οι υπόνοιες στράφηκαν σε υπαλλήλους του υποκαταστήματος.
Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό φυλασσόταν στο θησαυροφυλάκιο, το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο της τράπεζας και είναι ασφαλισμένο με περισσότερα από ένα κλειδιά ασφαλείας και αντίστοιχους συνδυασμούς κλειδαρίθμων. Το υποκατάστημα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ένοπλους άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας» ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης κλήθηκαν και εξετάστηκαν όλοι οι υπάλληλοι της τράπεζας, καθώς και άλλοι μάρτυρες. Διενεργήθηκαν 10 έρευνες σε σπίτια υπαλλήλων του υποκαταστήματος και από τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών προέκυψαν ότι 29χρονος υπάλληλος, ο οποίος επί 10ετία εργάζεται στην τράπεζα, παρότρυνε και έπεισε πριν από 9 μήνες 45χρονο συνάδελφο του να διαπράξουν την κλοπή στο υποκατάστημα.
Για την επίτευξη του σκοπού τους, ο 29χρονος προμηθεύτηκε -άγνωστο πως- διπλά κλειδιά, τα οποία ανοίγουν τη θωρακισμένη πόρτα του θησαυροφυλακίου. Τις νυχτερινές ώρες της 1ης προς 2 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, και κατά το χρόνο που ο 45χρονος εκτελούσε καθήκοντα φρούρησης του υποκαταστήματος επέτρεψε στον 29χρονο να εισέλθει για να διαπράξει την κλοπή.
Στη συνέχεια κατέβηκαν στο υπόγειο, όπου βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο και φυλάσσεται το κυρίως αποθεματικό, αφού πρώτα ο 45χρονος φύλακας απενεργοποίησε το συναγερμό.
Μέχρι τώρα έχει βρεθεί θαμμένο σε χωράφι ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ και αποδόθηκε από την αστυνομία στους αρμόδιους της τράπεζας. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, ενώ δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των δύο υπαλλήλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Πώς δρούσε η συμμορία που έκανε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή τους στην Κάτω Τιθορέα
- Μεταρρύθμιση με σύννεφα για τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442