38

Τρίτη ημέρα βίας συμπληρώνεται στη νοτιοανατολική Ινδία, καθώς τη Δευτέρα αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έξι άτομα.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 73 άτομα έχασαν τη ζωή τους από σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της περιοχής.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία αποδίδει τις επιθέσεις αυτές στο Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο του Μπόντολαντ, που μάχεται για ένα ανεξάρτητο κράτος της φυλής Μπόντο στο κρατίδιο Ασαμ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντάρτες εισέβαλαν σε χωριό του Ασαμ, συγκέντρωσαν τους χωρικούς και σκότωσαν έξι από αυτούς.

Το Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο του Μπόντολαντ, το οποίο ηττήθη από τον στρατό του γειτονικού κρατιδίου Μπουτάν τον περασμένο Δεκέμβριο, προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του στην περιοχή.

Ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τους αντάρτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ