
Επανεξέταση του θέματος των συμβασιούχων ζητούν με έγγραφό τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τη στάση αναμονής και να διεκδικήσουν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δηλώνουν οι επικεφαλής της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Με επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών οι Πολυζωγόπουλος και Παπασπύρου ζητούν νέα ρύθμιση.
30
Αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τη στάση αναμονής και να διεκδικήσουν δυναμικά τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δηλώνουν οι επικεφαλής της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Με επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών οι Χρήστος Πολυζωγόπουλος και Σπύρος Παπασπύρου ζητούν νέα ρύθμιση.
Την επιστολή φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος της Κυριακής και σε αυτήν, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προτείνουμε την προώθηση νέας ρύθμισης, με νόμο, για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στις περιπτώσεις που καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να λυθεί οριστικά και δίκαια το συσσωρευμένο κοινωνικό πρόβλημα των συμβασιούχων του Δημοσίου, τους οποίους δεν καταλαμβάνουν οι διατάξεις του ΠΔ 164/2004».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ζήτημα των συμβασιούχων εξελίσσεται σε «Λερναία Ύδρα» για την κυβέρνηση, αφού λήγουν χιλιάδες συμβάσεις εργαζομένων χωρίς να ανανεώνονται. Επιπλέον, ακόμα και εκείνοι που υπέβαλαν αίτηση παραμένουν στην αβεβαιότητα, ενώ το επικείμενο νομοσχέδιο για τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας συντηρεί τις ανισότητες.
Εκτιμάται ότι πάνω από 74.000 συμβασιούχοι έχουν καταθέσει αίτηση μονιμοποίησης, ενώ ο τελικός αριθμός ίσως προσεγγίσει τις 80.000.
Τέλος, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το Προεδρικό Διάταγμα για τους συμβασιούχους ενδέχεται να δεχθεί το πρώτο ισχυρό πλήγμα από απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού της Επισκοπής
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
