
Πρόταση έκτακτης σύγκλισης της ιεραρχίας ζητά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος
Ακόμη και έκτακτη σύγκλιση της ιεραρχίας προτείνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, για το θέμα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου στη δημοτική, υποστηρίζοντας πως «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άνοιξε μια πόρτα την οποία δεν θα μπορέσει να κλείσει».
88
Ακόμη και έκτακτη σύγκλιση της ιεραρχίας προτείνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, για το θέμα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου στη δημοτική.
Σε σχετική ανακοίνωσή του αναρωτιέται χαρακτηριστικά μήπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος, άνοιξε μια πόρτα την οποία δεν θα μπορέσει να κλείσει.
Η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών να ακουστούν για πρώτη φορά στη δημοτική αποσπάσματα της Αγίας Γραφής, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, παρότι την κίνηση αυτή ενέκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Σύμφωνα με τους υπέρμαχους της απόφασης Χριστόδουλου, το ζήτημα της κατανόησης των λειτουργικών και αγιογραφικών κειμένων από τους πιστούς και κυρίως από τα παιδιά, απασχολούσε εδώ και καιρό την Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Τα μεταφρασμένα κείμενα είναι κυρίως αγιογραφικές περικοπές (ευαγγελικά και αποστολικά αναγνώσματα) οι οποίες διαβάζονται κατά τη λειτουργία της Κυριακής. Πριν από το μεταφρασμένο κείμενο διαβάζεται το πρωτότυπο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Λιτόχωρο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού δύο ανδρών
- Η AVIN στηρίζει το Make-A-Wish Ελλάδος και κάνει πραγματικότητα ευχές παιδιών που νοσούν
- Χωρίς Ντόντσιτς η Εθνική Σλοβενίας το καλοκαίρι – Το ανακοίνωσε ο ίδιος (pic)
- Απόδραση κρατουμένου από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα – Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
- Χιλιάδες επιστήμονες αντιδρούν στην επίθεση Τραμπ κατά του κορυφαίου ερευνητικού ιδρύματος
- Στο πρόγραμμα της κοινωνικής αντιπαροχής ακίνητο στην Καλαμάτα
