
Έξαρση στις απόπειρες εισόδου οικονομικών μεταναστών στη χώρα
Απανωτές προσπάθειες δουλεμπόρων να αποβιβάσουν οικοονομικούς μετανάστες στο ελληνικό έδαφος καταβάλλονται τις τελευταίες ημέρες. Το γεγονός ίσως οφείλεται στο είναι καλές ακόμη οι καιρικές συνθήκες, πριν πιάσει ο χειμώνας.
28
Απανωτές προσπάθειες δουλεμπόρων να αποβιβάσουν οικοονομικούς μετανάστες στο ελληνικό έδαφος καταβάλλονται τις τελευταίες ημέρες. Το γεγονός ίσως οφείλεται στο είναι καλές ακόμη οι καιρικές συνθήκες, πριν πιάσει ο χειμώνας.
Από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χανίων εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, το αλιευτικό «Nygmyt Bahary» στη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου Γραμβούσα, με πλήρωμα έναν αλλοδαπό. Το σκάφος, οδηγήθηκε συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμάνι Κίσσαμου των Χανίων και παραμένει εκεί.
Ο μοναδικός επιβαίνων μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Χανίων, όπου ομολόγησε ότι αποτελούσε μέλος του οκταμελούς πληρώματος, το οποίο μετέφερε και αποβίβασε νυχτερινές ώρες στις 27 Σεπτεμβρίου παράνομα στην περιοχή Αττικής, 107 λαθρομετανάστες.
Επίσης, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε λαθρομετανάστες (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή Καρφά Χίου. Οι συλληφθέντες χρησιμοποίησαν φουσκωτή λέμβο και δήλωσαν ότι προέρχονται από τον Τσεσμέ της Τουρκίας.
Από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης συνελήφθησαν το πρωί της Παρασδκευής έξι λαθρομετανάστες (δύο άνδρες, μία γυναίκα και τρία παιδιά), στην περιοχή Κουτσουκίδι Αεροδρομίου Λέσβου. Αλλοι τέσσερις συνελήφθησαν στο Καλαμάρι Λέσβου και πέντε στην περιοχή της Παναγιούδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Φλόριντα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για την 31χρονη που κατασπαράχθηκε από αλιγάτορα σε ποτάμι
- Βενεζουέλα: Άνδρας βρέθηκε ζωντανός 7 ημέρες μετά τους σεισμούς – Πασχίζουν να τον ανασύρουν από τα συντρίμμια
- Ποιοι και πόσα χρωστάνε στην Εφορία – Γιατί δεν προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
- Ποια ηλικιακή κατηγορία κινδυνεύει περισσότερο από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
- Το «πείραμα» του Γκρατς – Ο θρίαμβος μιας κομμουνίστριας δημάρχου στην Αυστρία, στη «φωλιά» της Ακροδεξιάς
- Γιώτα Νέγκα και Κίτρινα Ποδήλατα στο Asteria Culture Festival





