71

Αποφασισμένο να εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ για την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού στην επιχείρηση δηλώνει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφήνοντας ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενημερώνει τους αρμόδιους για την απόφασή του να ασκήσει πίεση με όλα τα δυνατά μέσα -ακόμη και με απεργιακές κινητοποιήσεις-, προκειμένου η διοίκηση της επιχείρησης και η κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε προκήρυξη πρόσληψης αναγκαίου τεχνικού προσωπικού 1.300 θέσεων, λόγω των πιεστικών αναγκών της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ ζητά οι προσλήψεις να πραγματοποιηθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2005 με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας, με αποκέντρωση και απλούστευση των διαδικασιών και διαρκή εκπαίδευση μέσω των σχολών της ΔΕΗ.

Ζητά επίσης τη χορήγηση Ολυμπιακού επιδόματος, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε και εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε έρευνα για τη δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου ή πρόσθετης ασφάλισης. Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί το προσωπικό και τα σωματεία – μέλη της σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι τη δικαίωση των στόχων της.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ