«Αυστηρή πειθαρχία» χρειάζεται για τη μείωση του ελλείμματος, λέει ο Κ.Μητσοτάκης
Να επιδιώξει μεγαλύτερη προθεσμία από την ΕΕ για την επίτευξη της οικονομικής εξυγίανσης συνιστά στην κυβέρνηση ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η μείωση του ελλείμματος «θα χρειαστεί αυστηρή πειθαρχία για να πραγματοποιηθεί».
27
Να επιδιώξει μεγαλύτερη προθεσμία από την ΕΕ για την επίτευξη της οικονομικής εξυγίανσης συνιστά στην κυβέρνηση ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι φοβάται πως η μείωση του πραγματικού ελλείμματος κάτω από το 3% το 2005 «θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυστηρή πειθαρχία για να πραγματοποιηθεί».
Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμη ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2005, ως γενικό περίγραμμα και σε ό,τι αφορά τους στόχους του, είναι σωστό και προσθέτει ότι χρειάζεται ένα ελάχιστο συναίνεσης του πολιτικού κόσμου και ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων σε δύο βασικά θέματα: στο ότι «ο λαός δικαιούνται να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας» και στο ότι η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί και ιδίως η προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών, επιβάλλεται να βρίσκονται σε αντιστοιχία με το μέγεθος του προβλήματος.
«Εάν σε αυτά τα δύο δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, πολύ φοβούμαι ότι νωρίτερα ή αργότερα, τη λύση θα πρέπει να τη δώσει ο λαός» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Όπως υποστηρίζει, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο κακή και η πραγματικότητα τόσο ξεκάθαρη, που περιττεύει η αντιδικία για το ποιος ευθύνεται για όσα συνέβησαν.
Ωστόσο, αποδίδει ευθύνες στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για το ότι «προχώρησε αδίστακτα και διαρκώς σε μεγαλύτερη έκταση στην πλαστογράφηση των οικονομικών στοιχείων».
Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία όφειλε να κάνει την δημοσιονομική απογραφή που είχε υποσχεθεί προεκλογικά και συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση «που επιδίωξε να αναζητηθεί η αλήθεια, που ούτως η άλλως δεν μπορούσε πλέον να αποκρυβεί, δεν ευθύνεται φυσικά για όσα θα επακολουθήσουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442