Η επιτροπή της Φλόριντα απορρίπτει τις υπόνοιες Κάρτερ για παρατυπίες εν όψει εκλογών
Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στη Φλόριντα πριν από την πρώτη τηλεοπτική μονομαχία των Τζορτζ Ο.Μπους και Τζον Κέρι. Η εκλογική επιτροπή της πολιτείας απορρίπτει τις υπόνοιες Κάρτερ περί σοβαρών παρατυπιών στις προετοιμασίες για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου.
51
Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στη Φλόριντα δύο ημέρες πριν από την πρώτη τηλεοτική μονομαχία των Τζορτζ Ο.Μπους και Τζον Κέρι. Αξιωματούχοι της εκλογικής επιτροπής της πολιτείας απορρίπτουν τις υπόνοιες του Τζίμι Κάρτερ περί σοβαρών παρατυπιών στις προετοιμασίες για την κρίσιμη προεδρική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.
Εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής δήλωσε στο BBC πως πιθανώς ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος «παραπληροφορήθηκε» για την πραγματική πορεία των προετοιμασιών. «Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο είδος παραπληροφόρησης και απογοητευτήκαμε από το γεγονός ότι δεν ήλθε σε επικοινωνία μαζί μας προκειμένου να λάβει ακριβείς, ενημερωμένες πληροφορίες» επισήμανε.
Το BBC σημειώνει ότι ορισμένοι μπορεί να «δείξουν» προς την πολιτική πίστη του Τζίμι Κάρτερ στο Δημοκρατικό Κόμμα προκειμένου να απορρίψουν τις υπόνοιες που άφησε σε άρθρο του στην Washington Post ότι οι παρατυπίες των κωμικοτραγικών προεδρικών εκλογών του 2000 μπορεί να επαναληφθούν, καθώς δεν έχουν ακόμη διορθωθεί τα κακώς κείμενα.
Ωστόσο, στην αντίπερα όχθη πολλοί είναι εκείνοι που θα επιχειρηματολογήσουν πως η μακρά πορεία του Τζίμι Κάρτερ στο ομώνυμο κέντρο επιτήρησης εκλογικών διαδικασιών ανά τον κόσμο καθιστά τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (1976-1989) ως έναν από τους πλέον αξιόπιστους παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας παγκοσμίως.
Η διαμάχη για την πολιτεία της Φλόριντα -την οποία «κέρδισε» το 2000 ο Μπους μόλις με 537 ψήφους διαφορά από τον τότε υποψήφιο των Δημοκρατικών Αλ Γκορ- έρχεται δύο ημέρες πριν από το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ του νυν Αμερικανού προέδρου και του Δημοκρατικού διεκδικητή της προεδρίας Τζον Κέρι. Η δύο αντίπαλοι συναντώνται την Πέμπτη κατά περίεργη σύμπτωση στο Μαϊάμι της Φλόριντα…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)















































![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442