
Μειώνεται το επίδομα ανεργίας και ο αριθμός των δικαιούχων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη
Κατά 81,6 ευρώ λιγότερο εποχιακό επίδομα ανεργίας θα λάβουν οι δικαιούχοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των ανέργων που θα το λάβουν, σύμφωνα με τους νέους όρους που αποφάσισε το υπουργείο Απασχόλησης.
53
Κατά 81,6 ευρώ λιγότερο εποχιακό επίδομα ανεργίας θα λάβουν οι δικαιούχοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των ανέργων που θα το λάβουν, σύμφωνα με τους νέους όρους που αποφάσισε το υπουργείο Απασχόλησης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, την Τρίτη, με την ανακοίνωση της έναρξης καταβολής από τον ΟΑΕΔ του εποχιακού επιδόματος που αφορά σειρά κλάδων, διαπιστώθηκε ότι για τους εργαζόμενους στη δοκιμαζόμενη από την ανεργία ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη το φετινό επίδομα είναι μειωμένο κατά 81,6 ευρώ, συγκριτικά με πέρσι και διαμορφώνεται στα 595 ευρώ, καθώς και ότι με τους όρους που τίθενται για την είσπραξή του δεν θα το πάρουν σχεδόν οι μισοί δικαιούχοι των παρελθόντων ετών, και ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.
Το γεγονός έχει προκαλέσει «έκρηξη» των πέντε σωματείων εργαζομένων στον κλάδο, που με κοινή ανακοίνωσή τους κάλεσαν τους ανέργους να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ από τον ΟΑΕΔ και προανήγγειλαν την έναρξη κινητοποιήσεων, με πρώτη «γεύση» την Τρίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λιτόχωρο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού δύο ανδρών
- Η AVIN στηρίζει το Make-A-Wish Ελλάδος και κάνει πραγματικότητα ευχές παιδιών που νοσούν
- Χωρίς Ντόντσιτς η Εθνική Σλοβενίας το καλοκαίρι – Το ανακοίνωσε ο ίδιος (pic)
- Απόδραση κρατουμένου από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα – Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
- Χιλιάδες επιστήμονες αντιδρούν στην επίθεση Τραμπ κατά του κορυφαίου ερευνητικού ιδρύματος
- Στο πρόγραμμα της κοινωνικής αντιπαροχής ακίνητο στην Καλαμάτα
