
Ενοχλημένη η Μαδρίτη από τα σχόλια Μπους για την αποχώρηση των Ισπανών από το Ιράκ
Τη δυσαρέσκεια της ισπανικής κυβέρνησης προκάλεσε το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου ότι η αποχώρηση των Ισπανών από το Ιράκ «ενθάρρυνε τους τρομοκράτες». Ήδη, ο υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος επικοινώνησε με το Λευκό Οίκο.
30
Τη δυσαρέσκεια της ισπανικής κυβέρνησης προκάλεσε το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Ο. Μπους, ότι η αποχώρηση των Ισπανών από το Ιράκ «ενθάρρυνε τους τρομοκράτες». Ήδη, ο υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος επικοινώνησε με το Λευκό Οίκο.
Ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας διευκρίνισε ότι επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου των ΗΠΑ, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τα όσα ανέφερε ο Μπους.
«Η απάντηση του Λευκού Οίκου ήταν ότι λυπάται, δεν είχε πρόθεση να διαταράξει ή να βλάψει αυτό που θεωρεί καλές σχέσεις μεταξύ της Ισπανιας και των Ηνωμένων Πολιτειών» κατέληξε.
Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Ιγιάντ Αλάουι, ο Μπους είχε πει ότι οι «τρομοκράτες προσπαθούν να επηρεάσουν άλλα έθνη με τις πράξεις τους» και ότι «ενθαρρύνθηκαν όταν η Ισπανία αποσύρθηκε από το Ιράκ ως αποτέλεσμα επιθέσεων την περίοδο των εκλογών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας


