Υπόθεση παράνομων μετεγγραφών στο Πάντειο την περίοδο 1998-1999 στο δικαστήριο
Για τις 24 Νοεμβρίου αναβλήθηκε απο το Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης παράνομων εγγραφών και μετεγγραφών στο Πάντειο, την περίοδο 1998-99. Κατηγορούμενοι είναι δέκα φοιτητές και δύο διοικητικοί υπάλληλοι του Τμήματος Κοινωνιολογίας.
Για τις 24 Νοεμβρίου αναβλήθηκε απο το Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης παράνομων εγγραφών και μετεγγραφών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1998-1999.
Στην υπόθεση κατηγορούνται δέκα φοιτητές και δυο διοικητικοί υπάλληλοι του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας, υπεξαγωγής και νόθευσης εγγράφων, παράβασης καθήκοντος και ηθικής αυτουργίας σε αποδιδόμενες πράξεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δέκα κατηγορούμενοι φέρονται να κατάφεραν να επιτύχουν τη μετεγγραφή τους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέσω, επί το πλείστον, νόθευσης ιατρικών γνωματεύσεων.
Στην ίδια δικογραφία αναφέρονται και περιπτώσεις εγγραφής μαθητών στο Πάντειο οι οποίοι εμφανίζονταν να έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι δυο κατηγορούμενοι υπάλληλοι του πανεπιστημίου υπηρετούσαν στο τμήμα Κοινωνιολογίας.
Στην υπόθεση έχει κληθεί να καταθέσει μεταξύ άλλων ο τότε πρύτανης του Παντείου Ηλίας Σιδηρόπουλος και ο τότε αντιπρύτανης Ιωάννης Βαβούρας.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.