Αντιμέτωπος με κατηγορίες για μίζες ο τέως αρχηγός ΓΕΑ
Ένα non paper διέρρευσε την Πέμπτη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με το οποίο ο τέως αρχηγός ΓΕΑ Π.Παπανικολάου κατηγορείται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι έπαιρνε μίζες για προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα.
53
Ένα non paper διέρρευσε την Πέμπτη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με το οποίο ο τέως αρχηγός ΓΕΑ Π.Παπανικολάου κατηγορείται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι έπαιρνε μίζες για προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα.
Συγκεκριμένα, το έγγραφο διέρρευσε μόλις μία ημέρα μετά την παράδοση των καθηκόντων του κ. Παπανικολάου, ο οποίος με την ομιλία του άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Σινούκ, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για την απόδοση ευθυνών.
Στο ανώνυμο σημείωμα που δόθηκε στον Τύπο από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υποστηρίζεται ότι η προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΑ άφησε «να σαπίσει» η διαδικασία αγοράς ενός συστήματος εντοπισμού του σημείου αεροπορικών ατυχημάτων, που θα τοποθετείτο σε πολλά αεροσκάφη, ενδεχομένως επειδή «η λύση ήταν πολύ χαμηλού κόστους -χρηματοδοτούμενη κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση- και δεν άφηνε περιθώριο για άλλου είδους… διακανονισμούς».
Σε άλλο σημείο, το non paper αναφέρει ότι ενώ ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2003, όταν έφθασαν στον ανάδοχο, «τότε άρχισαν τα παζάρια»… Και το σημείωμα καταλήγει με την προειδοποίηση ότι «υπάρχουν ευθύνες που ξεπερνούν τα συνήθη υπηρεσιακά πλαίσια και να είστε βέβαιοι ότι θα αναζητηθούν»…
Το έγγραφο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Π.Παπανικολάου, ο οποίος μέσω συνεργατών του απάντησε ότι δεν έφθασε στο επίπεδό του τέτοιο θέμα για αγορά και ότι, εν πάση περιπτώσει, βάσει του νόμου ο εκάστοτε αρχηγός ΓΕΑ «δεν έχει οικονομική εξουσία για οποιαδήποτε αγορά. Αυτή -υπογραμμιζόταν- ανήκει στον εκάστοτε υπαρχηγό και εκεί πρέπει να ψάξουν για ό,τι θέλουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο
- «Θα σε λέω Μαρία»: Οι bijoux de kant αποχαιρετούν το χώρο τους στο Μοναστηράκι με μία παράσταση
- Eurovision 2026: Απόψε στη σκηνή ο Akylas με το «Ferto» – Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό
- Οι ανατροπές που φέρνει το χωροταξικό στον τουρισμό σε Airbnb και ξενοδοχεία – Οι αντιδράσεις
- Θυμός: Πως μπορούμε να τον «πετάξουμε» από πάνω μας;
- Βιετνάμ: Φρικτό εργατικό δυστύχημα – Βιομηχανικός τεμαχιστής «ρούφηξε» 34χρονο
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)
























![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442