Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Αποζημίωση από τη Σαουδική Αραβία ζητά η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Δίδυμων Πύργων

Αποζημίωση από τη Σαουδική Αραβία ζητά η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Δίδυμων Πύργων

Η εταιρεία, στην οποία ανήκε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για τις ζημιές που υπέστη την 11η Σεπτεμβρίου 2001, σημειώνοντας πως 84 υπάλληλοί της σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

38

Η εταιρεία, στην οποία ανήκε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για τις ζημιές, τις οποίες υπέστη την 11η Σεπτεμβρίου 2001, σημειώνοντας πως 84 υπάλληλοί της σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιθέσεις που γκρέμισαν τους Δίδυμους Πύργους.

«Έχουμε χρέος προς τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, καθώς και προς τους μετόχους μας να αναζητήσουμε κάθε νομική οδό για αποζημίωση των απωλειών που υποστήκαμε την 11η Σεπτεμβρίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι, ο φορέας που μίσθωνε τους Δίδυμους Πύργους.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγωγή κατετέθη μία ημέρα πριν από τη λήξη της τριετούς παραγραφής.

«Η ενέργεια που προτείνουμε είναι στη ίδια γραμμή με παρόμοιες αγωγές που κατέθεσαν άλλα πληγέντα μέρη» ανέφερε η Λιμενική Αρχή. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε το ύψος της επιδιωκόμενης αποζημίωσης.

Η υπηρεσία ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις άλλων οργανισμών, όπως του επενδυτικού οίκου Κάντορ Φιτζέραλντ που έχασε τους περισσότερους υπαλλήλους κατά τις επιθέσεις.

Η εταιρεία Κάντορ Φιτζέραλντ κατέθεσε αγωγή την περασμένη εβδομάδα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και της Αλ Κάιντα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, κατηγορώντας τους Σαουδάραδες ότι ενίσχυσαν οικονομικά την Αλ Κάιντα, της οποίας ηγείται ο Οσάμα μπιν Λάντεν που γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Επίσης, Σαουδάραβες ήταν και πολλοί από τους αεροπειρατές των μοιραίων πτήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
Cookies